Valmentajat ja pelaajat uskovat: KHL:n uusi pistelaskusysteemi nostaa voiton merkitystä

Juuri ennen KHL- kauden alkua KHL:n hallitus päätti, että pisteidenlasku systeemiä muutetaan vastaamaan NHL:n vastaavaa. Tähän asti KHL:ssä pisteitä on saanut voitosta kolme, jatkoajan tai rankkareiden voitosta kaksi ja tasapelistä varsinaisen peliajan jälkeen pisteen.

Nyt uudella systeemillä voitosta, tuli se varsinaisella peliajalla, jatkoajalla tai rankkareilla, saa vain kaksi pistettä. Muuten pistekertymä pysyy samassa. Otimme selvää KHL-pelaajilta ja valmentajilta, että mitä mieltä he ovat muutoksesta.

Lauri Marjamäki, Jokereiden päävalmentaja:

– Mielestäni ero on prosentuaalisesti sama. Tietysti, mikä on isoin, niin voiton merkitys. Kun voitat pelin 60 minuutilla, saat kaksi pistettä. Sitten kun peli on tasan, niin sulla on silti mahdollisuus saada se kaksi pistettä jatkoajalla ja rankkareilla. Se sama potti, minkä sä saat hyvällä esityksellä 60 minuutilla. Silloin se nostaa mun mielestä jatkoaikapelaamisen ja rangaistuslaukausten merkitystä.

Jussi Tapola, Kunlun Red Starin valmentaja

– Mä en ole kokenut tätä uutta systeemiä, mikä tietysti NHL:ssä on käytössä. Omalta kohdalta en ole kokenut sitä vielä, niin en osaa sanoa miten se sitten vaikuttaa. Mikä on se yleinen vaikutus koko sarjataulukkoon ja tilanteisiin, niin en pysty vielä sanomaan sen merkitystä.

Jesse Joensuu, Jokereiden hyökkääjä

– Itse henkilökohtaisesti ottaisin sen vanhan systeemin, mistä voitosta saa kaksi pistettä. Se on jotenkin vähän selkeämpi ja ne piste-erot ei ole niin suuret. Jostain luinkin, kun verrattiin SKA:n ja Jugran pinnoja, niin mun mielestä se näyttää vähän typerältä, että se piste-ero on niin iso. Sillä ainakin kavennetaan sitä. Voitto on aina silloin samanarvoinen ja se on aina silloin hyvä.

KHL:n suomalaisjoukkueen Jokereiden urakka alkaa maanantaina joukkueen kohdatessa kiinalaisen Kunlun Red Starin Hartwall Arenalla kello 18:30.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi