Vahva urheiluosaaja Rauman Lukon toimitusjohtajaksi

Lukon valinta uudeksi toimintajohtajaksi on vantaalainen Jukka Kunnas. Kunnaksella on pitkä ja laaja kokemus kaikenlaisista johto- ja vastuutehtävistä.

Kunnas on ollut yrityksensä Partners United Oy:n kautta mukana sekä Olympiastadionin uudistuksessa että Suomi 100-juhlavuoden tapahtumien laatimisessa.

– Upeaa päästä näin Rauman Lukon toiminnan ytimeen ja tuoda organisaatioon näkemystä ja osaamista oman kokemuksen kautta. Jääkiekko on ollut minulle vahva intohimo aina. Oma taustani urheilijana on keihäänheitossa ja jenkkifutiksessa. Jääkiekon puolelta kokemusta on kertynyt toimiessa Jääkiekkoliiton ja Liigan yhteistyösopimusten myyntityön parissa ja valmennuspuolella lasten ja nuorten valmennustoiminnasta. Lisäksi jo pikkupoikana tuli kerättyä jääkiekkokortteja ja voitettua siihen aikaan puisia Koho-mailoja täysillä korttikirjoilla, Kunnas paljastaa.

Väistyvä puheenjohtaja Timo Rajala uskoi, että Lukko saa Kunnaksesta varmasti hyvän miehen hänen tilalleen. Rajala muisteli myös 13 vuoden aikana tulleita hienoja hetkiä.

– Parhaimpia muistojani on se, kun voitimme pronssit Jyväskylässä 2013, Tokihan ne muutkin mitalivuodet nousee esille. Viime kevät oli puolestaan kova isku, kun sarjalle lyötiin piste jo maaliskuussa

Komea CV

Kunnaksen työhistoriaan kuuluu myös Infront Finland Oy:n varatoimitusjohtajan tehtävät, Suomen Urheiluliiton ja yleisurheilun vuoden 2005 MM-kisojen markkinointijohtajuus, yleisurheilun GP-kisojen toimitusjohtajuus sekä Amerikkalaisen jalkapalloliiton markkinointipäällikkö. Kunnas kuvailee itseään “keski-ikäiseksi nuoreksi mieheksi.”

– Iso merkitys oli sillä, että tunnen Rauman Lukon historian ja taustan, koska olen tehnyt työtä RTK:n kanssa vuosien varrella. Olen saanut hyvän ymmärryksen siitä, kuinka iso ja kova asia jääkiekko ja Lukko on Rauman suunnalla. Perinne ja yhteisön intohimo ovat niitä asioita, mitkä erottavat Lukon muusta Liigakentästä, Kunnas luonnehtii.

Tärkein asia on menestyksen turvaaminen

Rauman Lukko Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Salmen mukaan Kunnas on motivoitunut, reilu ihmisjohtaja, joka luottaa tiimityön voimaan.

– Saimme iloksemme vastaanottaa useiden tasokkaiden kokelaiden hakemuksia tähän vaativaan tehtävään. Kunnas erottui muista hakijoista parhaiten Lukon vaatimuksia vastaavalla osaamis- ja kokemustaustallaan. Hän tuo meille ammattitaitonsa lisäksi innostusta uusiin liiketoimintoihin. Ari Salmi kertoo.

Toimitusjohtajan ydintehtävä on taata seuralle menestyksen jatkuvuus. Kunnas aloittaa työnsä ennakkoluulottoman avoimin mielin. Johtajaesikuvakseen Kunnas mainitsee Barack Obaman. Jääkiekon puolella Kunnas pitää hyvän johtajuuden esimerkkinä Teemu Selännettä.

– Näin kun ulkopuolisena tulee seuraan, juuri se Lukko-yhteisön tuki ja traditiot ovat isoja, isoja asioita. Juuri niiden perinteiden ja arvojen pohjalta tulen itsekin toimimaan ja rakentamaan. Yksi keskeinen tehtävämme on tuottaa kaikille yhteisön jäsenille parempia elämyksiä ja tehdä Raumasta ja lähialueesta entistäkin elämyksellisempi ja hauskempi paikka asua, hän selittää.

Uuden toimitusjohtajan voi bongata hallista myös luistimet jalassa, sillä hänen, sillä hänen jälkikasvunsa pelaa jääkiekkoa.

– Omat poikani pelaavat jääkiekkoa, joten Lukon juniorijoukkueet täydentynevät jälkikasvulla, Jukka Kunnas naurahtaa.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Lähde: Rauman Lukon tiedote

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi