Ulkoilmaottelut palaa Helsinkiin – Luvassa liigahistorian suurimmat bileet

Jokerien ja HIFK:n tiistaisen tiedotustilaisuuden anti oli se, että joulukuussa Helsingin Kaisaniemessä nähdään kaksi ulkoilmaottelua, joista toinen on KHL-ottelu ja toinen Liigaottelu. Helsinki Ice Challenge Kaisaniemi nimeä kantavassa tapahtumassa Jokerit pelaa lauantaina 2.12. Pietarin SKA:ta vastaan ja HIFK kohtaa Kärpät tiistaina 5.12.

– Onhan tämä huima juttu. Kaikki tietää, että Suomi täyttää sata vuotta. Sporttiväki tietää, että HIFK täyttää 120 ja Jokerit 50 vuotta, joku tietää vielä senkin että lätkää ruvettiin ensin pelaamaan siellä Kaisaniemen ja Siltasaaren välisellä lahdella sekä vuodesta 27 alkaen Kaisaniemessä. Siitäkin on pyöreitä lukuja, 90 vuotta. Se, että näitä ulkoilmaotteluita voidaan tällä tavalla jatkaa perinteitä kunnioittaen lätkä palaa juurilleen, Helsingin tuleva pormestari Jan Vapaavuori mietti.

Ulkoilmaottelun järjestäminen ei ole uusi asia helsinkiläisseuroille, sillä HIFK ja Jokerit ovat pelanneet vastakkain kolme kertaa Helsingin Olympiastadionilla. Nyt joukkueet eivät kohtaa toisiaan, vaan vastassa on omissa sarjoissaan mielenkiintoiset vastustajat. KHL:ssä pelaavalle Jokereille Pietarin SKA:sta on tullut tietyllä tavalla paikallisvastustaja. Jokerit ja ulkoilmaottelu kiinnostaa myös venäläisiä.

– Pietarin SKA:n edustaja puhui, että voisi tulla noin 4 000 venäläistä. Vähän epäilen kyllä sitä, koska Allegro-junan kapasiteettikaan ei ole niin suuri. Kyllä me pyritään tekemään parhaamme, että saamme myös venäläisvieraita sinne, Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen totesi.

Erilaisen tästä tapahtumasta tekee se, että katsomorakenteet eivät ole vielä valmiina Kaisaniemessä, vaan ne täytyy rakentaa erikseen. Näin tehtiin myös Tampereella viime vuonna. Jokereiden toimitusjohtaja Kohonen oli heti myyty, kun hän pääsi näkemään havainnekuvat tulevan tapahtuman ulkoasusta.

– Ei tarvitse oikeastaan nähdä kuin Ramirentin havainnepiirrokset ja sitten se ilmakuva siitä alueesta, ja sitten voi kuvitella miltä se paikka talven aikana näyttää, kun siellä on 20 000 tuhannen ihmisen valtavat katsomot, joiden takareuna nouseee 14 metriin. Siellä on valtavat valaisintolpat ja se on aivan ytimessä. Länsipäädystä näkyy eduskuntatalo, rautatieasema ja itäisestä päädystä näkyy kasvitieteelliseen puutarhaan. Se on aivan siinä ytimessä, Kansallisteatterin takana, valtavat katsomot, kirkkaat valot ja historiallinen paikka, Kohonen ylisti.

Ensimmäinen kamppailu käydään Jokereiden ja Pietarin SKA:n välillä, kun taas toinen ottelu pelataan HIFK:n ja Oulun Kärppien välillä. Kärpät tunnetaan lukuisista kannattajistaan ympäri Suomea ja Etä-Kärpät ovat olleet runsaslukuisesti paikan päällä aina Helsingissä pelattavissa otteluissa. Oman lisäruiskeen tiistaiselle ottelulle antaa se, että seuraavana päivänä vietetään Suomen 100-vuotista Itsenäisyyspäivän juhlaa.

– HIFK:n tavoitteena on pitää liigahistorian suurimmat syntymäpäiväbileet. Me juhlimme IFK:n 120 vuotiasta historiaa, Stadia ja totta kai tärkeimpänä sata vuotiasta itsenäistä Suomea, niin sanotusti työn merkeissä, HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen kiteytti.

– Olemme todella iloisia siitä, että saamme Oulun Kärpät. Suomen suuret joukkueet, etelä ja pohjoinen. Kaukalossa taistellaan täysillä kolmesta liigapisteestä ja kunniasta.

Ottelujen yhteistyökumppani on Helsingin kaupunki ja ne ovat osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola ja Joni Hildén

Kuva: Joni Hildén

Views: 206

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi