Tyrväinen debytoi Leijona-paidassa “Urani kohokohta”

Suomi kohtaa lauantai-illan Karjala-turnauksen kamppailussa Tshekin. Leijonien nelosketjun keskellä pelaa ensimmäistä maaotteluaan HIFK:n hyökkääjä Juhani Tyrväinen. Leirityksissä jo aiemmin mukana ollut Tyrväinen pääsee nyt vasta ensimmäistä kertaa tositoimiin.

– Ihan huikeat fiilikset. Ensimmäistä kertaa urallani pääsen mittaamaan kansainvälisellä tasolla ja odotan kyllä ottelua, Tyrväinen fiilisteli.

Tyrväinen on siis jo aikaisemmin ehtinyt tutustumaan Leijonien pukukoppiin leirityksien aikana, mutta silti koppiin menossa oli jotain maagista.

– Kyllä sitä vähän jännitti. Uusia naamoja, ketä ei ennen ole tavannut. Jääkiekkopiireissä piirit ovat niin sanotusti pienet, jokainen tuntee toisensa tai on ainakin pelannut vastaan, niin helppohan se oli mennä tuonne, Tyrväinen paljasti.

Nyt pelattava Karjala-turnaus lukeutuu yhdeksi jääkiekon legendaarisimmista turnauksista. Marraskuisessa Helsingissä on pelattu jo vuosikymmenten ajan ja nykyinen sukupolvi ei enää edes muista aikaa ennen Karjala-turnausta. Debyytti nimenomaan tässä turnauksessa on suomalaispelaajalle kova juttu.

– Onhan tämä nyt todella huikeata. Kotiyleisön edessä ja ensimmäiset pelit, niin voisi sanoa tämän olevan jopa uran kohokohta tällä hetkellä, Tyrväinen kiteytti.

Tyrväisen kohokohdasta päästään nauttimaan kello 17:30, kun kiekko tippuu Hartwall Arenan jäähän Suomen ja Tshekin välisessä kamppailussa. Sitä ennen juhlistetaan Kimmo Timosen paidan jäädytystä, joka alkaa kello 17.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi