Tykkimiehille kauden ensimmäinen pytty – Chelsea kaatui Community Shieldissä

Wembley Stadiumilla pelatussa Community Shield-ottelussa kohtasivat viime kauden Valioliigamestari Chelsea ja FA Cupin voittanut Arsenal. Ottelu päättyi Arsenalin voittoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen 2-1 (0-0) rp-kisa 4-1.

Parikymmentä minuuttia ottelun alusta mentiin Arsenalin tahtiin, mutta vähitellen myös Chelsea sai juonesta kiinni. Ensimmäinen huippupaikka siunaantui tykkimiesten Alexandre Lacazettelle, mutta ranskalaisen kierteinen veto osui vain tolppaan.

Ensimmäisen neljävitosen toisella puoliskolla molemmilla oli muutama näennäinen maalipaikka, mutta mitään tosivaarallista ei Petr Cechin ja Thibaut Courtoisin maaleilla ei nähty.

Moses iski nopeasti – Pedro ulosajo antoi Arsenalille mahdollisuuden

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain minuutin verran, kun pallo oli Cechin selän takana. Maalista vastasi Victor Moses, joka pelasi tilanteen loppuun ja tuikkasi pallon verkkoon vitosen viivalta.

Chelsean osuman jälkeen Arsenal painoi päälle, mutta palloa he eivät saaneet verkkoon. Tykkimiesten parhaista paikoista vastasi sveitsiläinen keskikenttämies Granit Xhaka, mutta Courtois torjui miehen yrityksen kahdesti kulmuriksi.

Vajaa kymppi ennen loppua Chelsealle tuli vaikeuksia, kun Pedro sai suoran punaisen kortin törkeän taklauksen seurauksena. Tuota tilannetta seuranneesta vapaapotkusta Arsenal sitten tasoitti ottelun. Xhaka keskitti vitosen viivalle ja siellä Sead Kolasinac nousi korkeimmalle sillä seurauksella, että pallo oli verkossa.

Varsinaisella peliajalla ei saatu ratkaisua ja niinpä edessä oli rangaistuspotkukilpailu ja sen Arsenal vei numeroin 4-1. Tykkimiehiltä onnistuivat Theo Walcott, Nacho Monreal, Alex Oxlade-Chamberlain ja Olivier Giroud. Chelsean ainoa onnistuja oli Gary Cahill ja ne epäonnen soturit olivat puolestaan Thibaut Courtois ja Alvaro Morata.