Tykkimiehet juhli Wembleylla

Arsenal sai heikosti menneelle Valioliigakaudelleen lohtua voittamalla Wembleylla pelatussa  FA-cupin finaalissa Chelsean maalein 2-1 (1-0).

Arsenal sai finaalille unelma-alun, sillä Alexis Sanchez yllätti Thibaut Courtoisin jo neljännellä peliminuutilla. Jatkossakin tykkimiehet hallitsi peliä, mutta lisäosumia joukkue ei pystynyt tekemään. Muutamaan kertaan pallo kävi todella lähellä Chelsea maalia.

Chelsea sai juonesta kiinni ensimmäisen neljävitosen loppuminuuteilla, mutta David Ospina piti Arsenalin maalin koskemattomattomana.

Ramsey tykkimiesten sankariksi

Chelsealla oli toisen jakson alkuun parikin hyvää paikkaa, mutta edelleen Ospina oli taitavampi. Reilun tunnin pelin jälkeen Hector Bellerin pääsi laukomaan toisesta aallosta, mutta Courtois torjui alakulmaan suuntautuneen laukauksen.

Peli oli edennyt 69. minuutille, kun Chelsealle tuli vaikeuksia Victor Mosesin ulosajon seurauksena. Moses sai toisen keltaisensa, kun nigerialainen koetti filmaamalla saada joukkueelleen rangaistuspotkua.

Vajaamiehinen Chelsea tuli tasoihin 76. minuutilla Diego Costan osumalla. Costan osumasta kului vain pari minuuttia ja Aaron Ramsey vei tykkimiehet uudelleen johtoon. Ospina venyi 86. minuutilla todella upeaan torjuntaan estäen näin Chelsean tasoituksen ja heti seuraavassa tilanteessa pallo kävi vuorostaan Chelsean maalin tolpassa.

Kumpikaan ei enää onnistunut tekemään lisää maaleja ja niin Arsenal on kauden 2016 – 2017 FA-cupin valtias.