Tshekin tulikuuma ykkösketju liikaa Norjalle

Kari Jalosen Tshekki aloitti maalinteon Norjaa vastaan.

Tsekki voitti lauantai-illan päätteeksi Norjan maalein 4-1 (1-0, 1-0, 2-1). Tshekin kaikki kaikessa oli tulikuuma ykkösketju David Pasternak, David Krejci ja Roman Cervenka.

Ensimmäistä erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia, kun Tshekin supertrio David Pasternak, David Krejci ja Roman Cervenka laittoi yloivoimapelinsä pyörimään ja tuloksena oli Pasternakin tekemä komea maali. Erä oli Tshekin hallintaa, sillä Jonas Arntzen torjui Norjan maalilla yhdeksän kertaa, kun taas virkaveli Karel Vejmelka selvisi kolmella kopilla.

Tshekki iski virheestä, Norja ei

Jakub Vrana tuplasi tshekkiläisten johdon, kun joukkue pelasi toista ylivoimaansa toisen erän kolmannella minuutilla. Vrana pääsi laukomaan täysin vapaasti saatuaan maalin takaa syötön Jiri Cernochilta. Norja sai erän loppuhetkillä otetta pelistä, mutta Mathis Olimbin tolppalaukaukausta lähemmäs ei vuonomaan joukkue päässyt.

Tshekin ykkösketju ratkaisi

Kolmatta erää oli pelattu vain 48 sekuntia, kun läpiajoon päässyttä David Pasternakia rikottiin rangaistulaukauksen arvoisesti. Pasternak laittoi itse tuon rankkarin tyylikkäällä harhautuksella Jonas Arntzenin selän taakse. Ludvig Hoff rikkoi norjalaisten kuparisen ylivoimalla, kun nelisen minuuttia oli kulunut Pasternakin rankkarista. Ottelu ratkesi lopullisesti minuutti ja 26 sekuntia ennen loppua, Cervenka laukoi rystyltä kiekon tyhjään norjalaismaaliin.

Maalit:

6.26 0-1 David Pasternak (David Krejci, Roman Cervenka) yv
22.21 0-2 Jakub Vrana (Jiri Cernoch, Tomas Kundratek) yv
40.48 0-3 Pasternak rl
44.27 1-3 Ludvig Hoff (Mathias Trettenes, Michael Haga) yv
58.34 1-4 Cervenka (Pasternak, Krejci) tm

Torjunnat:

Jonas Arntzen: 9+11+8 = 28
Karel Vejmelka: 3+8+10 = 21

Jäähyt:

Norja: 4×2 min
Tshekki: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Joni Hilden

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi