Traktori hyytyi totaalisesti Hartwall Arenalla

Jokerit murjoi Hartwall Arenalla vierailleen Traktor Tseljabinskin maalein 8-0 (0-0, 5-0, 3-0). Narripaitojen tehomies oli ruotsalaissentteri John Norman, joka nakutti pisteet 3+2.

Vauhdikkaassa avauserässä ei nähty yhtään osumaa ja ainoa tilastomerkintä oli Sami Lepistön saama kahden minuutin rangaistus. Erä oli erittäin tasainen, sillä Ryan Zapolski torjui kuusi kertaa, kun taas virkaveli Vasili Demshenko nappasi viisi koppia.

– Tuntui ihan hyvältä, mutta vielä pitää parantaa. Vähän on väsynyt, mutta ei pahemmin. Kaveri luistelee ja kamppailee hyvin, totesi Jokeri-puolustaja Eemeli Räsänen.

Normanin ketju iski kolme ekaan kymppiin

Toista erää ei ehditty pelata kahta minuuttia, kun kiekko oli jo Demshenkon selän takana. John Norman ja Jesse Joensuu taistelivat kiekon maalin eteen ja sieltä Brian O’Neill nosti sen verkkoon. Tuosta ehti kulua vain parisen minuuttia ja sama kenttä oli jälleen asialla, mutta tällä kertaa kiekon laittoi verkkoon Norman.

Nelisen minuuttia edellisestä ja sama ketju oli jälleen asialla. Tällä kertaa O’Neill antaa poikittaissyötön maalin kulmalle, ja Norman sai painaa illan toisensa käytännössä tyhjiin. Reilu neljä minuuttia ennen erätaukoa Jokerit iski taas, mutta tällä kertaa asialla oli joukkueen nelosketju. Maalintekijä “mörkö”-Marko Anttila näytti, että mitä saa aikaa, kun pelaa tilanteen loppuun asti. Tuo maali riitti myös Demshenkolle, ja tilalle luisteli Alexander Sudnitsin.

Sudnitsin ehti olla maalinsa suulla vain puolisentoista minuuttia, kun Norman latoi taululle jo numerot 5-0. Tuo maali oli myös ruotsalaissentterille illan kolmas. Hattutemppuunsa Norman tarvitsi aikaa ainoastaan 12 minuuttia ja 41 sekuntia.

Alun pelailun jälkeen Jokerit täydensi teurastuksen

Päätöserän ensimmäinen kymppi jo osoitti sen, että Traktor oli alistunut kohtaloonsa, sillä joukkue ei saanut edes ylivoimallaan kovinkaan kummoisia maalipaikkoja. Toisaalta myös Jokerienkin suurin maalinälkä taisi olla jo tyydytetty.

Erää oli pelaamatta kahdeksisen minuuttia, kun Anttila pääsi Jokerien pelatessa alivoimaa nokikkain Sudnitsinin kanssa, mutta venäläismaalivahti veti sillä kertaa pitemmän korren. Saman alivoiman aikana myös Steve Mosesilla oli paikkansa lisätä narripaitojen maalitiliä.

Jokerit lisäsi vielä johtoaan, kun Pekka Jormakka laukoi kolmisen minuuttia ennen loppua b-pisteen kaarelta komean ylivoimamaalin suoraan takakulmaan. Eikä se vielä jäänyt, sillä Eemeli Räsänen pamautti laittoi kiekon viivalta seitsemännen kerran verkkoon. Traktorin piinan lopetti Anttila, joka laukoi kiekon verkkoon Niemen poikittaissyötöstä.

– Meillä oli kova reissu viime viikolla ja emme saaneet oikein ekassa erässä vielä jalkoja liikkeelle, mutta sitten toisessa alkoi sujumaan. Hienoa, että Johnin (Norman) ketju sai tehoja, sillä he ovat luoneet tähän mennessä meille eniten paikkoja, totesi Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Maalit:

21.39 1-0 Brian O’Neill (John Norman, Jesse Joensuu)
24.16 2-0 Norman
28.33 3-0 Norman (O’Neill, Joensuu)
35.27 4-0 Marko Anttila (Mika Niemi, Henri Ikonen)
36.57 5-0 Norman (Pekka Jormakka, Nicklas Jensen)
57.08 6-0 Pekka Jormakka (Sakari Manninen, Sami Lepistö) yv
59.00 7-0 Eemeli Räsänen (Joensuu, Norman)
59.32 8-0 Anttila (Niemi) av

Torjunnat:

Ryan Zapolski: 6+7+4 = 17

Vasili Demshenko: 5+12+ – = 17
Alexander Sudnitsin (35.27): – + – + 9 = 9

Jäähyt:

Jokerit: 4×2 min

Traktor: 1×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 389

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi