TPS lisäsi Ässien tuskaa

Perjantain liigakierroksen yksi mielenkiinnon kohteista on Ässien ja TPS:n kohtaaminen Porissa. Ottelu päättyi TPS:n voittoon maalein 3-2 (2-0, 1-0, 0-2).

Otteluun lähdettäessä porilainen patalauma on sarjataulukossa viimeisenä, kun taas TPS oli piikkipaikalla. Joukkueiden välinen ero oli peräti 14 pistettä. Ässät pystyi laittamaan hyvin kampoihin lähes kymmenen minuuttia, mutta sitten erän puolivälissä iskivät Jack Rodewald ja Aarne Intonen maalin mieheen Konstantin Volkovin selän taakse. Noiden kahden maalin välinen ero oli vain 19 sekuntia. Rodewald merkkautti itselleen syöttöpisteen tuohon Intosen osumaan.

Maalien jälkeen turkulaiset pääsivät vielä kahdesti ylivoimalle, mutta niistä Ässä-puolustus sekä 14 kertaa erässä torjunut Volkov selvisivät. Volkovin virkaveli Andrei Karejev selvisi neljällä kopilla.

Ohittamaton Andrei Karejev

Toisen erän avauskymppiin kumpikin joukkue pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta molemmilla kerroilla maalivahdit pitivät maalinsa koskemattomana.

Nelisen minuuttia ennen erän loppua Juraj Slafkovsky tarjoili laidalta b-pisteiden väliin ja sieltä Kalle Väisänen pääsi lataamaan kiekon reppuun ja niin Volkov oli yllätetty kolmannen kerran. Maali oli 18-vuotiaan Väisäsen liigauran ensimmäinen. Ässät pääsi erässä yrittämään peräti kolme kertaa ylivoimalla, mutta peräti 16 kertaa torjunut Karejev oli ohittamaton.

– On todella hyvä fiilis, kun saatiin kolme pistettä. Ässät tuli lopussa kovaa, mutta onneksi saimme voiton. Sain Stafkovskylta hyvän syötön keskelle ja ei muuta kuin hyvä veto ylös ja tällä kertaa se upposi, kertasi Väisänen.

Ässien kiri jäi kesken

Kolmatta erää oli pelattu pari ja puoli minuuttia, kun Alexander Ruuttu pääsi alivoimalla läpiajoon, mutta silläkin kertaa Karejev veti pidemmän korren.

Ottelua oli jäljellä kuusi ja puoli minuuttia, kun Sakari Salminen onnistui läpiajonsa päätteeksi rikkomaan Ässien kuparisen. Salminen iski uudelleen pari minuuttia ennen loppua. Ässät pelasivat tuossa vaiheessa ilman maalivahtia. Lähemmäs porilaisjoukkue ei kuitenkaan päässyt, joten kolme pistettä lähti Turkuun.

Maalit:

9.48 0-1 Jack Rodewald (Filip Sandberg, Eemil Viro)
10.07 0-2 Aarne Intonen (Rodewald, Ville Lajunen)
36.19 0-3 Kalle Väisänen (Juraj Slafkovsky)
54.25 1-3 Sakari Salminen (Eemil Erholtz, Jakob Andersson)
57.47 2-3 Salminen (Nick Moutrey, Jarno Kärki)

Torjunnat:

Konstantin Volkov: 14+7+5 = 26
Andrei Karejev: 4+16+9 = 29

Jäähyt:

Ässät: 5×2 min
TPS: 3×2 min

Yleisöä:

2 333

Kierroksen muut ottelut:

HPK – SaiPa 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
Jukurit – KooKoo 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
Pelicans – Kärpät 4-2 (1-1, 0-0, 3-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi