Toisen erän tehohetki pelasti Jokerit

Jokerit avasi KHL-kautensa voittamalla Hartwall Arenalla vierailleen Kunlun Red Starin maalein 6-3 (1-1, 3-0, 2-2). Jokereista kolmeen tehopisteeseen ylsivät Steve Moses ja Sakari Manninen.

Kunlun tuli otteluun vauhdikkaasti, sillä kellossa aikaa oli kulunut vain parisen minuuttia, kun kiekko oli jo Ryan Zapolskin selän takana. Victor Bartley ohjasi kiekon siirretyn rangaistuksen aikana verkon perukoille. Tuosta ehti kulua parisen minuuttia, kun Nicklas Jensen löysi maalin kulmalle nousseen Karl Stolleryn, jonka laukaus painui etuyläkulmaan.

Toisella kympillä kumpikin joukkue pääsi pelaamaan kertaalleen ylivoimalla, mutta muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta lisämaaleja ei nähty.

Jokerit meni menojaan

Jokerit siirtyi johtoon toisen erän alkuminuuteilla, kun paluun helsinkiläisseuraan tehnyt Steve Moses iski soolonsa päätteeksi kiekon b-pisteen sisäkaarelta ohi Alexander Lazushinin. Tuosta ehti kulua vain minuutin verran ja Jesse Joensuun ranneveto lisäsi helsinkiläisten johtoa.

Jokerit lisäsi johtoaan hieman ennen ottelun puoltaväliä, kun Mosesin poikittaissyöttö löysi Sakari Mannisen maalin kulmalta ja sieltä olikin sitten melko helppo työ ohjata kiekko verkkoon.

– Kiva on pelata, mutta Jokerit on valitettavasti niskan päällä. Lähdimme hakemaan kaksinkamppailuja ja sitten pelimme vähän sakkasi. Nyt täytyy lähteä hakemaan tasoitusta vain maali kerrallaan, totesi vielä viime kaudella Jokeri-paidassa pelannut Olli Palola Viasatin haastattelussa.

Kunlunin kiri tyrehtyi

Kunlun pääsi uudelleen peliin mukaan, kun Taylor Beck onnistui viimeistelemään alivoimalla ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiinalaisjoukkueen toisen osuman. Beckin osumaan oivallisen poikittaissyötön antoin Patrik Lundh. Nelisen minuuttia myöhemmin Kunlun tuli jo maalin päähän, kun Marc-Andre Gragnanin siniviivalaukaus muutti suuntaa yllättäen Zapolskin.

Jokerit siirtyi erän toisen kympin aluksi uudelleen kahden maalin johtoon, kun Peter Regin väänsi väkisin kiekon Lazushinin selän taakse. Lopullisesti peli ratkesi, kun Manninen polki karkuun puolustussiniviivalta ja luistelunsa päätteeksi sivalsi kiekon tarkasti ohi Lazushinin.

– Pelattiin vahvat 40 minuuttia, mutta tämä kolmas erä ei ollut sitä mitä haettiin. Positiivista on ehdottomasti nuo kuusi tehtyä maalia. totesi Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki Viasatin haastattelussa.

Maalit:

2.04 0-1 Victor Bartley sr
4.17 1-1 Karl Stollery (Nicklas Jensen)
23.51 2-1 Steve Moses (Sami Lepistö)
24.58 3-1 Jesse Joensuu (Victor Lööv)
29.14 4-1 Sakari Manninen (Moses, Manninen)
43.23 4-2 Taylor Beck (Patrik Lundh)
47.58 4-3 Marc-Andre Gragnani (Ville Lajunen, Veli-Matti Savinainen) yv
51.15 5-3 Peter Regin (Manninen, Moses)
56.19 6-3 Manninen

Torjunnat:

Ryan Zapolski: 7+8+10 = 25

Alexander Lazushin: 11+13+5 = 29

Jäähyt:

Jokerit: 3×2 min

Kunlun Red Star: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi