Toinen erä koitui Naisleijonien kohtaloksi – Suomi pronssiotteluun

Maanantai-iltana Calgaryssä oli panoksena finaalipaikka, kun naisten MM-kisoissa Yhdysvallat ja Suomi ottivat yhteen. USA marssi finaaliin maalein 3-0 (0-0, 2-0, 1-0).

Yhdysvallat vyöryttivät ensimmäiseen kahdeksaan minuuttiin hyökkäyksiä kohti Anni Keisalan vartioimaa maalia luoden muutaman todellisen tuhannan taalan paikan. Tuo USAn ensimmäinen jakso päättyi kahdeksan ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun Jesse Compher ja Hayley Scamurra joutuivat yhtä aikaa jäähylle.

Tuo ylivoima ei tuottanut tulosta. Lähimmäksi maalia pääsi Elisa Holopainen, joka laukoi Michelle Karvisen luomasta huippupaikasta tolppaan. Ensimmäisen erän jälkeen molempien joukkueiden maalit pysyivät puhtaina, joka antoi uskoa Suomelle.

– Tänään laitetaan kaikki peliin ja katsotaan kuinka käy. Meidän pitää olla tarkkana vastustajan avausten kanssa, totesi Jenni Hiirikoski Discoverylla ensimmäisellä erätauolla.

Toista erää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun Alex Carpenter ohjasi Lee Steckleinin laukauksen Keisalan jalkojen välistä verkkoon. Viitisen minuuttia ennen erätaukoa Abbey Murphy pääsi nokikkain Keisalan kanssa ja ujutti kiekon längistä sisään.

– Jenkit olivat parempia toisessa erässä, ei sen kummempaa, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen mietti ottelun ratkaisseesta toisesta erästä.

Kolmannessa erässä Yhdysvalloilla ei ollut enää mihinkään kiire, vaan joukkue pyrki puolustamaan järkevästi pitäen Suomen poissa maalipaikoilta. Naisleijonat pääsi seitsemän minuuttia ennen loppua ylivoimalle, mutta Nicole Hensley oli ohittamaton. Ratkaisu nähtiin kolme minuuttia ennen loppua, kun Kendall Coyne laukoi kiekon tyhjään suomalaismaaliin.

– Hyvävauhtinen ottelu ja reipas vauhti säilyi loppuun saakka, joka lupaa hyvää meille huomiseksi, Mustonen pohti.

Suomi kohtaa tiistaina kello 22 alkavassa pronssiottelussa tänään Suomen aikaa kello 2 alkavan Kanada-Sveitsi- ottelun häviäjän.

Maalit:

23.23 1-0 Alex Carpenter (Lee Stecklein, Amanda Kessel)
35.17 2-0 Abbey Murphy (Megan Keller, Cayla Barnes)
57.07 3-0 Kendall Coyne (Kelly Pannek) tm

Torjunnat:

Nicole Hensley: 4+3+7 = 14
Anni Keisala: 15+8+7 = 30

Jäähyt:

USA: 4×2 min
Suomi: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Kuvat: Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi