Otto Paajanen ratkaisi Nordiksen draaman

HIFK voitti Lukon puolivälierien kuudennessa kohtaamisessa maalein 3-2 je (0-0, 0-1, 2-1, 1-0). Näin helsinkiläiset jatkavat välieriin voitoin 4-2.

Avauskaksikymppinen oli jälleen tasaista puurtamista. Molemmille joukkueille vihellettiin kaksi jäähyä ja Lukko pääsi pelaamaan jopa reilun minuutin kahden miehen ylivoimalla. Osumia ei erässä kuitenkaan nähty. Lukko laukoi erässä 23 kertaa, kun taas HIFK:lta kuteja lähti ainoastaan yhdeksän.

– Hyvällä energialla tultiin peliin. No maalit puuttuu vielä, mutta tehdään sitten seuraavaan. Ylivoimapelissä pyöritään liikaa ulkopuolella, kommentoi Jere Karjalainen CMorella.

Miro Väänäsen ylilyönti kostautui

Toista erää oli pelattu 12 minuuttia, kun Miro Väänäselle tuomittiin pelirangaistus poikittaisesta mailasta. Lukko pyöritti tuota isoa ylivoimaansa pari minuuttia, kunnes Josh Kestner pamautti b-pisteeltä takakulmaan. Kahteen erään Roope Taposelle oli kertynyt 17 torjuntaa, kun taas Artjom Zagidulin oli selvinnyt viidellä kopilla.

– Meidän pitäisi saada momentumia pelistä. Vastustaja pelaa hyvin, joten emme saa peliä kulkemaan. Nyt pitää vain kierrättää senttereitä, ei siinä sen kummempaa, kommentoi Teemu Tallberg CMorella.

Draamaa Nordiksella

Kolmatta erää oli pelattu kolme minuuttia, kun Jere Karjalainen ja Otto Somppi pääsivät vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Karjalainen antoi poikittaissyötön Sompille, joka laukoi uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla raumalaisjoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Maali syntyi kaikenlisäksi alivoimalla. Ilari Melart HIFK:n ylivoimalla maalin päähän, kun erää oli jäljellä kolmisen minuuttia. Eetu Koivistoinen helsinkiläiset tasoihin reilu puolitoista minuuttia ennen erän loppua.

– Kaivoimme maalit tosi syvältä. Olimme jo sillassa, mutta ylivoiman myötä saimme lisäenergiaa, totesi Koivistoinen CMorella.

Jatkoerää oli pelattu seitsemän ja puoli minuuttia, kun Teemu Tallberg laittoi kiekon maalinedushässäkän jälkeen verkkoon.

Maalit:

34.07 0-1 Josh Kestner (Gabriel Fontaine, Harri Kainulainen) yv
43.09 0-2 Otto Somppi (Jere Karjalainen, Shaun Heshka) av
56.52 1-2 Ilari Melart (Kristian Vesalainen, Otso Rantakari) yv
58.29 2-2 Eetu Koivistoinen (Julius Nättinen) im
67.33 3-2 Otto Paajanen (Teemu Tallberg, Sebastian Dyk)

Torjunnat:

Roope Taponen: 9+8+5+0 = 22
Artjom Zagidulin: 2+3+9+8 = 22

Jäähyt:

HIFK: 3×2 min + Miro Väänänen 5+20 min
Lukko: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi