Teemu Pukin syötöt puhkoivat Slovenian puolustuksen

Suomi jatkoi EM-karsintojaan täpötäydellä Olympiastadionilla, kun vastaan asettui karsinnat kahdella voitolla aloittanut Slovenia. Ottelun loppunumerot olivat lopulta 2-0 (1-0). Teemu Pukki kunnostautui tällä kertaa syöttelijänä.

– Juhlat jatkuu, mutta ei joukkueella niin pitkään, kun maanantaina on taas peli. Tänään oli mahtava elämys tämä fanastinen yleisö, totesi päävalmentaja Markku Kanerva Yle Urheilulla.

Ensimmäinen puoliaika oli edennyt 13. minuutille, kun Teemu Pukki syötti oikealta vitosen viivalle ja sieltä Joel Pohjanpalo ohjasi pallon verkkoon. Vid Belec sai tilanteessa hieman käsiään väliin, mutta ei tarpeeksi ja niinpä pallo lipui miehen jalkojen välistä maaliin. Slovenia kävi lähellä puolen tunnin pelin jälkeen, kun Benjamin Seskon ohjaus osui tolppaan. Hieman myöhemmin Arttu Hoskonen blokkasi kaksi Seskon laukausta.

– Oli tosi rikkonainen puoliaika, mutta onneksi saimme sen maalin aikaan. Lopussa jouduimme puolustamaan ihan liikaa, totesi Mika Nurmela Yle Urheilulla.

Toista neljävitosta oli pelattu viitisen minuuttia, kun Andraz Sporar pääsi tekopaikkaan, mutta miehen laukaus painui hieman Lukas Hradeckyn vartioiman maalin ohi. Viitisen minuuttia myöhemmin Hradecky sai venyä parhaimpaansa torjuakseen Petar Stojanovicin tulisen laukauksen. Reilu tunti oli pelattu, kun Pukki syötti keskeltä boksin sisään ja sieltä Oliver Antman pamautti pallon varmasti takakulmaan. Antman pelasi viidennen maaottelunsa ja tämä oli miehelle jo neljäs maaottelumaali. Karsinnat jatkuvat Huuhkajien osalta maantaina, kun Olympiastadionille saapuu “jalkapallokääpiö” San Marino.

– Aivan huikea fiilis. Pidimme Slovenian suurimman osan ajasta pois maalipaikoista ja teimme omista paikoistamme, totesi Antman Yle Urheilulla.