Teea-Kaisa Vikiö sivalsi Lukolle kaksi pistettä

Rauman Lukko kohtasi Superpesiksen kotiavauksessaan Kempeleen Kirin ja nappasi kaksi pistettä jaksoin 2-1 s (1-2, 2-0, 1-0). Sunnuntai-illan trilleriä Top Team-Areenalla seurasi 728 silmäparia.

Kempele sai otteluun loistavan alun, sillä heti ensimmäisen aloittavaan joukkue iski kaksi juoksua. KeKiltä mailan varressa onnistuivat Heta Rautiainen ja Emmi Särkioja. Kotiin puolestaan kipittivät Sara-Ella Kemppainen ja Essi Kylli. Lukko oli ulkokenttä molemmissa tilanteissa hyvin mukana, mutta ei pystynyt kuitenkaan estämään juoksujen syntymistä.

– Harmittaa tuo alku, molemmissa tilanteissa juoksujen syntymistä avitti uusi pallo, sillä se ei lentänyt kuten vanha, totesi Lukon ykköspalkittu Enni Kylä-Kause.

– Saimme hyvän alun, mutta sen jälkeen oli vähän takkuisempaa, sanaili puolestaan Kempeleen ykköspalkittu Emmi Särkioja.

Lukko onnistui kaventamaan vielä viimeisen tasoittavalla, kun Inka Pietilä kotiutti Kati Tanhuan. Sitä tasoittavaa juoksua joukkue ei enää pystynyt väsäämään.

Rosvall ja Kylä-Kause ratkaisijoina

Toisella jaksolla oli Lukon vuoro iskeä heti alussa, kun Kaisa-Maija Rosvallin sivallus painui kakkospuolelta rinteeseen ja sen seurauksena kotiin kipitti Laura Jokinen. KeKi ei onnistunut omissa yrityksissään koko jaksolla, mutta Lukko iski neljännen aloittavalla Kylä-Kausen kotiuttaessa Eeva Mäki-Maukolan.

–  Hieman harmittaa, sillä meille tarjolla tältä reissulta enemmäkin kuin piste, totesi Kempeleen pelinjohtaja Sami Lassila.

Vikiön väillyönti ratkaisi

Supevuorossa nähtiin vain yksi juoksu, kun Teea-Kaisa Vikiö kumautti komeasti väliin ja Laura Toikkanen ehti kipittämään kotiin. Juoksu tuli todella kreivin aikaan, sillä Lukolta oli tuossa vaiheessa lyöjät loppumassa.

KeKi ei onnistunut omalla sisävuorollaan luomaan yhtään kolmostilannetta ja niin kaksi pistettä jäi Raumalle ja se yksi matkasi Kempeleen mukana Pohjois-Pohjanmaalle.

– Tämä oli todellakin taisteluvoitto, mutta tekemistä tässä vielä riittää, että saisimme tuon sisäpelin rullaamaan paremmin, totesi Lukon pelinjohtaja Tuomo Pekkala.

Sen tarkemmin Pekkala ei asiaa kommentoinut, että mitä pitäisi tehdään, mutta lyöntijärjestystä nyt ainakin pitää miettiä.

Palkitut:

Lukko:

I: Enni Kylä-Kause
II: Eeva Mäki-Maukola

Kempele:

I: Emmi Särkioja
II: Jenna Hakkarainen

Illan toisessa ottelussa Seinäjoki voitti Lappeenrannan numeroin 1-0 (5-0, 1-1).

Miesten illan ottelut:

Alajärvi – Joensuu 0-2 (1-2, 1-3)
Kitee – Imatra 2-0 (14-1, 4-0)
Koskenkorva – Raahe 1-0 (4-0, 2-2)
Kouvola – Oulu 2-0 (5-2, 6-5)
Vimpeli – Hyvinkää 2-0 (3-1, 8-3)

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi