Tappiosta huolimatta kisapaikka on Huuhkajien omissa käsissä

Huuhkajat taisteli, mutta Jorginhon rankkari ratkaisi Italialle. (kuvakaappaus: Viaplayn lähetyksestä)

Suomi kärsi tappion Italialle Tampereella pelatussa EM-karsintaottelussa maalein 1-2 (0-0). Kisapaikka on kuitenkin edelleen Huuhkajien omissa käsissä, ja seuraava kotipeli Armeniaa vastaan on se iso peli.

Suomella oli loistava maalipaikka jo kolmannella minuutilla, kun Joona Toivio oli kulmapotkutilanteessa täysin vapaana takatolpalla, miehen nosto painui kuitenkin maalin yli. Italian Stefano Sensi pääsi tykittämään 16-rajalta melkoisen pommin, kun vajaat 30 minuuttia oli kellossa. Maali jäi tuossa tilanteessa syntymättä, sillä Lukas Hradecky venyi todelliseen huippupelastukseen yläkulmasta.

Italia joutui turvautumaan vaihtoon jo ottelun kahdeksannella minuutilla, sillä Emerson ei pystynyt jatkamaan peliä. Uutena miehenä kentälle juoksi Alessandro Florenzi. Italialla oli melkoinen paine neljävitosen viimeisen vartin aikana, mutta Hradecky piti Huuhkaja-maalin koskemattonana. Suomi sai erotuomarin antamalla lisäajalla sivuvaparin, mutta tuloksena oli se, että Gianluigi Donnarumma ehti palloon, ennen kuin Paulus Arajuuri.

– Meidän pitää olla jatkossa tarkempia, mutta tää vaatii paljon hommia joukkueelta, totesi Suomen apuvalmentaja Mika Nurmela Viasatille.

Kahden rankkarin neljävitonen

Toista puoliaikaa oli pelattu hieman vaille vartti, kun Federico Chiesa antoi millintarkan syötön takakulmalle, ja sieltä Ciro Immobile puski pallon yläkulmaan. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Teemu Pukki ajoi röyhkeästi boksiin, sillä seurauksella, että mies kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Pukki veti pallon itse vuorenvarmasti Donnarumman selän taakse.

Kuutisen minuuttia myöhemmin Italia siirtyy uudelleen johtoon, kun Jorginho onnistui sijoittamaan pallon pilkulta ohi Hradeckyn. Rankkari tuomittiin, kun pallo osui skotlantilaistuomarin mielestä Sauli Väisäsen käteen. Hradecky oli tilanteessa erittäin hyvin mukana, mutta niin vain pallo meni tolpan juuresta sisään. Skottituomarin ratkaisusta voikin olla sitten montaa mieltä.

Markku Kanerva näytti vielä ottelun jälkeenkin Roberto Mancinille, että Väisäsen käsi oli vartalossa kiinni, mutta homma meni nyt näin ja Italia vei pinnat.

– Ei siinä ehdi mitään tehdä, kun se tulee noin läheltä. Harnittaa todella paljon, totesi Sauli Väisänen Viasatille.

– Sen näki tuossa hidastuksessa, että kroppa oli huonossa asennossa. Sääli poikien ja yleisön puolesta, että kävi näin. Homma on kuitenkin edelleen täysin omissa käsissämme, totesi päävalmentaja Markku Kanerva.

Maalit:

59. 0-1 Ciro Immobile (Federico Chiesa)
72. 1-1 Teemu Pukki (rp)
79. 1-2 Jorginho (rp)

Kokoonpanot:

Suomi: Hradecky | Uronen, S. Väisänen, Arajuuri, Toivio, Granlund (82. Soiri) | Lappalainen (75. Tuominen), Kamara, Schüller (87. Kauko), Lod | Pukki

Italia: Donnarumma | Emerson (8. Florenzi), Acerbi, Bonucci, Izzo | Barella, Jorginho, Sensi | Lo. Pellegrini, Immobile (73. Belotti), Chiesa (73. Bernardeschi)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 330

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi