Tapparan mestaruusjuna on raiteillaan – Christian Heljanko torjui Isku Areenassa kaiken

Tappara voitti Pelicansin myös perjantaina, kun Lahden Isku Areenassa pelattu ottelu päättyi kirvesrintojen voittoon maalein 2-0 (1-0, 0-0, 1-0).

– Paransimme selkeästi edellisestä pelistä ja olimme mielestäni pelillisesti parempia, mutta maalintekotehokkuus oli huonoa. Kaverin veskari oli tänään loistava. Tilanne on ottelusarjassa 0-2, totesi Tommi Niemelä CMorella.

Tappara iski nopeasti, sillä Maksim Matushkin laukoi siniviivalta vain minuutin pelin jälkeen, ja Patrik Bartosakin edessä maskimiehenä ollut Otto Rauhala ohjasi kiekon verkkoon. Erää oli pelaamatta vain minuutti ja 16 sekuntia, Ben Thomasille tuomittiin pelirangaistus estämisestä. Thomasin kohteena oli Ben Blood, joka poistui tilanteen jälkeen suoraan koppiin.

Pelicans ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tuota viiden minuutin ylivoimaansa. Lahtelaisten ylivoima jäi myös erän kuudennella minuutilla vain yritykseksi. Tuossa vaiheessa boksissa istui Anton Levtchi. Erässä oli muutamia pieniä nujakoita, mutta tuomarit antoi miesten pelata.

– Se kuuluu tähän hommaan, että vähän tapellaan ja nujakoidaan, se on sitä taistelua, totesi Levtchi CMorella.

Tapparalle vihellettiin erän neljännellä minuutilla kakkonen väärästä vaihdosta, mutta tuotakaan ylivoimaa Pelicans ei pystynyt hyödyntämään. Tappara sai puolestaan ottelun ensimmäisen ylivoimansa kolmannen erän puolivälissä, mutta lahtelaiset pystyivät tappamaan tuon alivoimansa. Pelicans yritti lopussa ilman maalivahtia, mutta sitten 56 sekuntia ennen loppua Waltteri Merelä onnistui laittamaan kiekon tyhjään lahtelaismaalin ja näin ottelu oli ratkaistu.

– Pelasimme mielestäni tänään hyvän pelin, no jäähyjä otimme liikaa, mutta pelasimme ne hyvin pois. En kommentoi jäähyjä mitenkään. Mä meen maalille ja se kuka siellä silloin on, niin koettaa puolustaa maaliaan parhaalla tavalla, totesi Veli-Matti Savinainen CMorella.

Maalit:

1.04 0-1 Otto Rauhala (Maksim Matushkin, Mikael Seppälä)
59.04 0-2 Waltteri Merelä (Jori Lehterä, Veli-Matti Savinainen) tm

Torjunnat:

Patrik Bartosak: 9+7+4 = 20
Christian Heljanko: 7+11+6 = 24

Jäähyt:

Pelicans: 1×2 min
Tappara: 3×2 min + Ben Thomas 5+20 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 30

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi