Tapparalle ensimmäinen kiinnitys

Tapparan pikamaalit toisen erän lopulla ja kolmannen alussa tuhosivat Pelicansin haaveet ryöstöstä. Ottelu Nokia Areenassa päättyi tylyihin 5-1 (1-0, 3-1, 1-0) -lukemiin.

Ensimmäinen kaksikymppisen aikana Pelicans aikalailla ottavana osapuolena, sillä Tappara vei laukaukset numeroin 21-6 ja Patrik Bartosak joutui lahtelaismaalilla tositoimiin 11 kertaa, kun taas Christian Heljanko selvisi kolmella kopilla. Erässä nähtiin kuitenkin vain yksi maali ja siitä vastasi Tapparan Kristian Tanus, kun ottelua oli pelattu seitsemän ja puoli minuuttia.

Tapparan murhaava ylivoima toimi taas

Topias Vilen toi Pelicansin tasoihin, kun toista erää oli pelattu pari minuuttia. Vilen pääsi laukomaan Lenni Killisen poikittaissyötöstä kiekon etukulmaan. Toista erää oli pelaamatta kolmisen minuuttia, kun Pelicans-puolustaja Ben Blood sai estämiskakkosen. Blood ehti istumaan boksissa vain seitsemän sekuntia, kun Veli-Matti Savinainen painoi kirvesrinnat uudelleen kuskin paikalle. Lahtelaisille oli tulossa uusi jäähy erän viimeisellä minuutilla, mutta tuota kakkosta ei laitettu koskaan täytäntöön, sillä Veli-Matti Vittasmäki painoi b-pisteiden välistä kiekon reppuun. Tappara iski vielä 31 sekuntia myöhemmin, kun Marcus Davidsson ohjasi Casimir Jürgensin siniviivalaukauksen verkkoon.

– Pysyttiin kiekossa paremmin kuin ekassa erässä, mutta parantaa pitää ja boksista pitää pysyä poissa, totesi Topias Vilen CMorella.

Tapparan vyörytys jatkui heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla, kun Otto Rauhala pyöri ensin maalin takana, jonka jälkeen nousi kulmalle laittaen kiekon verkkoon. Tuon maalin jälkeen myös Bartosak sai tarpeekseen ja hänen tilalleen maalille luisteli Jasper Patrikainen. Tuon jälkeen erässä ei sitten tilastomerkintöjä tullutkaan.

– Ei tämä varmaan ihan 5-1-peli ollut, mutta en kommentoi niitä asioita, joita osaa kommentoida. Meidän olisi pitänyt pystyä tekemään toisessa enemmän kuin yksi maali. Nyt ei muuta kuin kohti perjantaita ja Isku Areenassa saadaan varmasti kova mökä päälle, totesi Tommi Niemelä CMorella.

Maalit:

7.29 1-0 Kristian Tanus (Veli-Matti Savinainen, Mikael Seppälä)
21.46 1-1 Topias Vilen (Lenni Killinen, Iikka Kangasniemi)
36.55 2-1 Savinainen (Valtteri Kemiläinen) yv
39.14 3-1 Veli-Matti Vittasmäki (Anton Levtchi, Joni Tuulola) sr
39.45 4-1 Marcus Davidsson (Casimir Jürgens, Niko Ojamäki)
40.55 5-1 Otto Rauhala (Petteri Puhakka, Waltteri Merelä)

Torjunnat:

Christian Heljanko: 3+8+5 = 16
Patrik Bartosak: 11+3+0 = 14
Jasper Patrikainen (40.55): – + – +4 = 4

Jäähyt:

Tappara: 2×2 min
Pelicans: 3×2 min

Yleisöä:

11 904

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 25

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi