Tappara parempi kärkiottelussa – Lukon putki päätökseen

Tiistain Liigan kärkipelissä Lukko sai vastaansa Tapparan.

Liigassa pelattiin tiistaina vain yksi ottelu ja siinä Lukko kärsi tappion Tapparalle maalein 1-2 (0-0, 1-1, 0-1). Voittomaalista vastasi nuori Oiva Keskinen.

Ensimmäisessä erässä ainoat tilastomerkinnät olivat Tapparalle vihelletyt kaksi kahden minuutin rangaistusta. Erä oli maalittomuudestaan huolimatta vauhdikasta kiekkoa.

Toista erää oli pelattu lähes kolme minuuttia, kun Petteri Puhakka pääsi nokikkain Samuel Harvey’n kanssa ja Puhakka myös laukoi kiekon yläkulmaan. Erän puolivälissä Linus Nyman laukoi b-pisteeltä tasoitusosuman takakulmaan. Tämänkin kaksikymppisen aikana vauhtia riitti lähes niin paljon, että katsomossa ei meinannut perässä pysyä, kuten eräs toimittaja totesi ensimmäisellä erätauolla.

Tappara meni uudelleen johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu kolmetoista minuuttia. Maalista vastasi nuori 17-vuotias Oiva Keskinen. Kiekko meni maaliin Keskisen luistimesta, mutta osuma hyväksyttiin lopulta videotarkastuksen jälkeen.

– Tiukka vääntö oli kuten Tapparaa vastaan aina. Oli juuri sellainen vauhdikas peli kuin odotimmekin. Tulimme hyvin peliin ja olimme alussa selvästi pelin päällä, mutta ylivoimat jäi vähän piippuun. Tällaisissa tiukoissa peleissä pitäisi nuo erikoistilanteet hoitaa, totesi Lukko-kapteeni Julius Mattila.

Maalit:

22.46 0-1 Petteri Puhakka (Nicholas Halloran, Oiva Keskinen)
30.45 1-1 Linus Nyman (Ponthus Westerholm)
53.20 1-2 Keskinen (Halloran, Puhakka)

Torjunnat:

Samuel Harvey: 5+6+5 = 16
Christian Heljanko: 13+8+5 = 26

Jäähyt:

Lukko: 1×2 min
Tappara: 2×2 min

Yleisöä:

3 122

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Views: 22

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi