Tappara kuskin paikalle Nurmen ja Karjalaisen osumilla

Tappara otti kolmannen perkkäisen voiton KalPasta, kun ottelu tiistaina Hakametsässä päättyi luvuin 2-1 (0-0, 1-0, 1-1). Voiton myötä mestaruus on katkolla tamperelaisille torstaina Kuopiossa, jos KalPa voittaa, niin perjantaina onkin sitten edessä seiskapeli Tampereella.

Ensimmäisen erä oli melkoisen tarkkaa peliä eikä maalipaikoilla juurikaan juhlittu. Tappara sai mahdollisuutensa erän puolivälissä, kun Sami Mutaselle tuomittiin pelirangaistus laitataklauksesta. Tuomarin pilli soi vasta, kun taklauksen kohde Henrik Haapala jäi jäähän makaamaan. Tamperelaisten ylivoimapeli oli melkoisen ponnetonta ja siitä oli osoituksena se, että Eero Kilpeläisen maalia uhattiin tosissaan vain pari kertaa.

Erän paras tilanne nähtiin puolisen minuuttia ennen loppua, kun kuopiolaisten Balazs Sebok meni heittämällä ohi Tapparan puolustajista, mutta Dominik Hrachovina esti maalin syntymisen.

Tappara kuskin paikalle Nurmen maalilla

Tappara pääsi heti toisen erän alkuun ylivoimalle ja eikä se ehtinyt vanhentua, ennen kuin Teemu Nurmi täräytti kumilätkän b-pisteen tietämiltä takakulmaan. Otso Rantakari teki maaliin hyvän esityön antamalla Nurmelle komean poikittaissyötön. Nurmella oli kuutisen myöhemmin uusi paikka, mutta tällä kertaa Kilpeläinen pystyi torjumaan samoilta jalansijoilta lähteneen laukauksen.

KalPa pääsi erän loppupuolella kahdesti ylivoimalle, mutta kummallakaan kerralla joukkue ei onnistunut yllättämään Hrachovinaa. Tapparakaan ei saanut kiekkoa enää toistamiseen Kilpeläisen selän taakse.

Ratkaisu Jere Karjalaisen mailasta

Päätöserän puolivälin tienoilla Jani Lajunen laukoi Kilpeläisen takapatjaan ja Jere Karjalainen pamautti sitten paluukiekon vuorenvarmasti verkkoon. KalPa tuli nelisen minuuttia ennen loppua maalin päähän, kun Janne Keränen onnistui toimittamaan kiekon Hrachovinan selän taakse. Vajaa minuutti Keräsen osumasta ja KalPa joutui alivoimalle, kun Sebok ohjattiin jäähyaitioon korkeasta mailasta.

Tappara ei onnistunut kuitenkaan ylivoimalla, mutta ei onnistunut KalPakaan enää tasoittamaan ottelua ja näin pisteet jäi Tampereelle. Voiton myötä Tapparalla on katkon paikka torstaina Kuopiossa.

Maalit:

21.22 1-0 Teemu Nurmi (Otso Rantakari, Jukka Peltola)yv.
50.14 2-0 Jere Karjalainen (Jani Lajunen)
56.16 2-1 Janne Keränen (Jesse Mankinen)

Torjunnat:

Dominik Hrachovina: 7+7+7 = 21
Eero Kilpeläinen: 6+11+8 = 25

Jäähyt:

Tappara: 2×2 min
KalPa: 2×2 min + Sami Mutanen 5+20 min

Yleisöä:

7 300 (loppuunmyyty)

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi