Tänak jälleen nopein avauspäivänä

Jyväskylän MM-ralli starttasi perinteiseen tapaan Harjun erikoiskokeella. Pätkän maalissa kovinta aikaa piti Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänak, joka kaasutti 2,31 kilometrin mittaisen erikoiskokeen aikaan 1:49.2. Hyundailla ajava belgialainen Thierry Neuville jäi Tänakista 0.7 sekuntia.

– Tämä on tietysti tällainen Mikki Hiiri erikoiskoe, jolla ralli aloitetaan. Huomenna vasta alkaa kunnon kilpailu ja silloin meidän pitää olla hereillä aamusta alkaen, jotta säilytetään johtomme, Tänak totesi saapuessaan huoltoparkkiin.

Harjun kaupunkierikoiskoe on hyvin lyhyt eikä siinä suuria eroja ehdi tekemään, mutta virolaiselle tämä keskellä Jyväskylän keskustaa ajettava pätkä on mieleen. Virolaiselle torstain pätkän pohja-aika on jo tullut tutuksi, sillä myös viime vuonna se kirjattiin hänen nimiinsä.

– Tämä on hieno erikoiskoe. Joka vuosi tämä on todella erityinen erikoiskoe, ehkä yksi parhaista mitä meillä on kauden aikana. Tämä on hyvin haastava erilaisine mutkineen normaalireittiin verrattuna, Tänak kehui.

Toyotan suomalaiskaksikko jäi Tänakista hieman enemmän, sillä Esapekka Lapin ero virolaiseen oli 1.7 sekuntia. Vaikka eroa ehti hieman kertyä, niin sitä ei vielä ole liikaa eikä Lappi ole missään nimessä huolissaan.

– Paljon paremmin se meni kuin viime vuonna. Tuli ihan ilman mitään mokia eikä otettu mitään riskiä, toki jäätiin pikkuisen mutta ei liian paljon. Mun mielestä oli ihan tarpeeksi hyvä alku, Lappi mietti huoltoparkissa.

Toinen suomalaiskuljettaja Jari-Matti Latvala jäi Tänakista 2.2 sekuntia. Huoltoparkin tekniselle alueelle saapuessaan Latvala keskusteli pitkään Toyotan väen kanssa ja sen jälkeen hän vielä kiersi auton katsoen, että kaikki on päällisin puolin kunnossa.

– Siistiä ajamista, mutta varovaista. En mä nyt oikein päässyt vielä. Sitä oli vähän muutettu sitä erikoiskoetta, siinä oli vähän ahtaampia paikkoja, enemmän betonia. Semmoista vähän varovaista paikkoihin tulemista, Latvala kertoi.

– Parempi näin, siistiä ja nyt puhutaan hyvin pienistä eroista.

WRC- luokan kolmas suomalaiskuljettaja M-Sportin Teemu Suninen jäi erikoiskokeen maalissa kärkiajasta 2.8 sekuntia. Ralli jatkuu aamulla, kun ajetaan Moksin erikoiskoe kello 08:18 alkaen.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi