Ilves vei viimeisen Hakametsän derbyn – Matias Mäntykiven syötöt purivat Tapparaan

Perjantai-iltana tapahtuu Tampereella jotain erityistä, sillä Hakametsän hallissa pelataan se viimeinen Tampereen paikallinen. Ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen 2-1 (2-0, 0-0, 0-1).

– Tiukka taisto oli ja molemmilla oli paikkansa, mutta onneksi lopputulos oli meille suotuisa. Ei tarvinnut pelaajia paljon tsempata pikemmikin päinvastoin täytyi vähän jarrutella kavereiden intoa. Hienoa, että tässä viimeisessä illassa oli tupa täynnä, totesi Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä.

Eräs twitteristi totesi, että ensimmäinen Tampereen derby Hakametsässä pelattiin 31.1.1965. Joulukuun alussa pelataankin sitten peräkkäisinä päivinä kaksi joukkueiden välistä vääntöä Tampereen Kannen Areenalla. Paikallispelejä on pelattu 297 ja Ilves on voittanut niistä 112, kun taas Tappara on ollut parempi 138 kertaa. Tasan on pelattu 26 kertaa.

Ottelua oli pelattu pari minuuttia, kun Joona Ikonen laukoi Matias Mäntykiven esityöstä Ilveksen kuskin paikalle. Vartin pelin jälkeen Les Lancaster laukoi suoraan Mäntykiven aloitusvoiton jälkeen, joten Ilves siirtyi jo 2-0-johtoon.

Ilves hallitsi

Toisen erän ekalla vitosella Ilves oli huomattavasti lähempänä kolmatta maaliaan kuin Tappara sitä ensimmäistään. Tappara sai hyvän paineen toisella kympillä, mutta kolmisen minuuttia ennen loppua Ilves pääsi vastahyökkäykseen, mutta se päättyi Miro Nallin tolppalaukaukseen.

Ilves pääsi erässä kahdesti ylivoimalle, mutta Tappara-puolustus ja 10 kertaa torjunut Christian Heljanko onnistuivat pitämään maalinsa puhtaana. Vadim Zherenko selvisi hieman helpommalla, sillä hänelle merkittiin neljä koppia.

Tapparan kiri jäi kesken

Kolmatta erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia, kun Petteri Puhakka laukoi b-pisteeltä Tapparan ylivoimalla maalin päähän. Maalin jälkeen Tappara sai selvästi otetta, mutta tasoitusmaali loisti poissaolollaan.

Tappara painoi vajaat kaksi minuuttia ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta. Näin siis Hakametsän jäähallin 298 Tampereen derby päättyi Ilveksen juhliin.

Maalit:

1.59 1-0 Joona Ikonen (Matias Mäntykivi, Eetu Päkkilä)
15.12 2-0 Les Lancaster (Mäntykivi)
44.38 2-1 Petteri Puhakka (Joni Tuulola, Kristian Kuusela) yv

Torjunnat:

Vadim Zherenko: 7+4+10 = 21
Christian Heljanko: 7+10+6 = 23

Jäähyt:

Ilves: 1×2 min
Tappara: 4×2 min

Yleisöä:

7 300 (loppuunmyyty)

Kierroksen muut ottelut:

Jukurit – Kärpät 3-1 (3-0, 0-1, 0-0)
KalPa – HIFK 4-3 vl (1-3, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Ratkaisija: Miikka Pitkänen
KooKoo – SaiPa 2-1 (0-1, 1-1, 1-0)
Pelicans – HPK 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi