Sveitsi taipui viimeisessä erässä

 

 

Suomen naisten maajoukkue eteni loppuotteluun Salibandyn MM-kisoissa Slovakian Bratislavassa. Sveitsi kaatui välierässä lukemin 3-1. Suomen maalia vartioinut Tiltu Siltanen oli yksi joukkueen tarkeimmistä pelaajista illan ottelussa.

Kamppailu alkoi todella tasaisesti, kun kumpikin joukkue pelasi todella tarkasti ja vältti virheitä. Toisessa ja kolmannessa erässä ottelun vauhti alkoi nousemaan, ja tilanteitakin akoi syntyä. Suomen kannalta ottelun parhaat hetket osuivat toiseen erään sekä kolmannen erän alkuun.

Suomen joukkueesta täytyy nostaa Tiltu Siltasen lisäksi esille My Kippilä. Hän ei ole päässyt turnauksen aikana aivan omalle tasolleen, mutta tänään Kippilä pelasi todella upean ottelun. Tuloksena oli kaksi maalia, joista toinen syntyi maagisella rangaistuslaukauksella. Ottelun avausmaalikin kirjattiin Kippilän nimiin ajassa 34.40. Muutenkin hänen pelaamisensa oli upeaa katsottavaa. Tiltu Siltasen pelaaminen Suomen maalilla oli timanttista. Hän nappasi vaikeatkin vedot kiinni viileän tehokkaasti ja piti joukkuetta pystyssä ottelun vaikeina hetkinä.

Sveitsi tarjosi todella kovan vastuksen. Alppimaa on ollut välierissä kaikissa Salibandyn MM-kisoissa, eikä se tälläkään kertaa jättänyt ketään kylmäksi, vaan taisteli ankarasti loppuun saakka. Ottelussa ei tuomittu montaa jäähyä, joten harvat tilanteet piti hyödyntää tarkasti. Sveitsin ainoa osuma syntyikin ylivoimalla kolmannessa erässä. Kellot pysähtyivät ajassa 52.47 maalin merkiksi. Sveitsiläiset aloittivat tuon maalin jälkeen kovan rynnistyksen, ja Suomi joutuikin tekemään lujasti töitä, jotta voitto irtoaisi.

Vastustajan kiri katkesi, kun suomelle tuomittiin rangaistuslaukaus ajassa 59.46. My Kippilä harhautti maalivahdin upealla pyörähdyksellä ja varmisti illan toisella osumallaan finaalipaikan Suomelle.

Ottelun jälkeen Suomen Veera Kauppi totesi  Kansainvälisen Salibandyliiton haastattelussa, että joukkue ei esittänyt vielä tänäänkään parastaan.

-Yritimme nollata eilisen Slovakia ottelun ja keskittyä pelkästään tähän otteluun. Emme vieläkään näyttäneet parastamme, mutta olemme tyytyväisiä finaaliin pääsystä, Kauppi kertoo.

Suomen vastustaja selviää ottelussa, jossa ovat vastakkain Ruotsi ja Tshekki.

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Salibandyliiga

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi