Susijengin unelma MM-paikasta elää – Jamaar Wilson oli kentän kuningas

Susijengi taisteli Ranskaa vastaa täpötäydessä Espoo Metro Areenassa. (Kuvakaappaus: Yle Urheilun lähetyksestä)

Susijengin unelma MM-paikasta elää, sillä Ranska kaatui torstaina täpötäydessä Espoo Metro Areenassa luvuin 76 – 69 (14-14, 17-19, 22-15, 23-21). Susijengin ykkösmies oli 29 pistettä upottanut Jamaar Wilson.

Ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia olivat todella tasaisia, sillä tauolle lähdettiin numeroista 31-33. Suomella oli erinomainen tilaisuus lähteä tauolle johdossa, mutta Topias Palmin kaamea harhasyöttö muutama sekunti ennen taukoa amtoi Ranskalle vielä mahdollisuuden. Yakuba Quattara päätti tuon hyökkäyksen koriin vieden ranskalaiset taukojohtoon.

Suomi onnistui kahden pisteen heitoissa 50 prosenttisesti, kun taas Ranskan vastaava lukema oli 30. Vieraat oli puolestaan parempi kolmosissa, sillä niissä heidän onnistumis-% oli 41, kun Suomelta upposi vain joka neljäs kolkki pohjaan.

Jamaar “Jammu” Wilson upotti Ranskan

Kolmannella neljänneksellä ote kääntyi hienokseltaan Suomelle, sillä Susijengi vei tuon kympin luvuin 22-15. Yksi Suomen avainpelaajista oli tällä jaksolla Jamaar “Jammu” Wilson, joka upotti tuohon mennessä joukkueen parhaan pistemäärän 11, mutta tuon lisäksi miehen käsistä lähti useampi koriin johtava syöttö.

Viimeinenkin neljännes oli tasainen, ja senkin aikana jatkui “Jammu” Wilson -show, jonka lopullinen pistemäärä ottelussa oli huimat 29. Tuo lukema nousee entistä suurempaan arvoonsa, sillä miehen kokonaispeliaika oli 30 minuuttia. Ranskan paras pistemies ottelussa oli Amine Noua, joka pussitti ottelussa 19 pistettä.

– Tää oli hyvä haaste. Me tiesimme sen, että tänään ainoa vaihtoehto oli voittaa ja tämä joukkue teki sen. Huomenna matkustetaan, lauantaina valmistaudumme peliin ja sitten sunnuntaina hoidamme loput, totesi Alexander Madsen Ylen haastattelussa.

Jos Wilson oli hyökkäyspään kunkku, niin Madsen puolestaan oli sitä puolustuspäässä. 207 senttinen Madsen oli ajoittain aivan omissa korkeuksissaan levypallotaisteluissa.

Suomella on siis vielä mahdollisuus Kiinassa syksyllä pelattaviin MM-kisoihin, mutta se edellyttää sunnutaina vierasvoittoa kivikovasta Venäjästä.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi