Susanna Tapanin syötöt liikaa Lukolle

TPS:n voiton myötä naisten karsintasarja on erittäin kiharainen. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko taipui TPS:lle naisten liigan karsintasarjassa maalein 1-2 (1-0, 0-0, 0-2). Susanna Tapani syötti molemmat turkulaisten maalit.

TPS tuli Kivikylän Areenalle isoilla panoksilla, sillä joukkueen kokoonpanossa nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella MM- ja olympiamitalisti Susanna Tapani. Vedon ymmärtää, sillä turkulaisille oli pakkovoiton paikka.

Erässä nähtiin yksi maali, ja siitä vastasi Lukon Mette Karru, jonka kova ja matala laukaus yllätti yhdeksän kertaa torjuneen Isabella Portnoj’n. Lukko-vahti Johanna Niemi torjui erässä myös yhdeksän kertaa. TPS tuli täysilukuiseksi vain seitsemän sekuntia ennen maalia.

Jäähyjä, jäähyjä ja jäähyjä

Toinen erä oli todella rikkonainen, sillä siihen vihellettiin yhteensä seitsemän kahden minuutin jäähyä. Tuosta määrästä huolimatta yhtään maalia ei kaksikymppisen aikana nähty.

Lukko pääsi erän lopulla pelaamaan täydet kaksi minuuttia kahden pelaajan ylivoimalla. Tuo ylivoima jatkui vielä kolmannen erän alussa. Portnoj torjui erässä 12 kertaa ja Niemi puolestaan 11.

Susanna Tapani liikaa Lukolle

TPS tuli tasoihin, kun kolmatta erää oli pelattu puolitoista minuuttia. Minni Lehtopelto nosti läpiajonsa päätteeksi kiekon yläkulmaan. Reilu kymppi myöhemmin Lisa Mattsson vei turkulaiset ylivoimalla johtoon.

Lukko painoi lopussa ilman maalivahtia ja hetken jopa kuudella neljää vastaan, mutta Portnoj ja TPS-puolustus kesti rynnistyksen. Turkulaisten voiton myötä karsintasarjan tilanne ennen viimeistä kierrosta on erittäin kiharainen.

Maalit:

15.52 1-0 Mette Karru (Ella Harjula, Janina Enström)
42.35 1-1 Minni Lehtopelto (Isabella Portnoj, Susanna Tapani)
53.32 1-2 Lisa Mattsson (Tapani) yv

Torjunnat:

Johanna Niemi: 9+11+7 = 27

Isabella Portnoj: 9+12+3 = 24

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min

TPS: 11×2 min

Yleisöä:

109

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 544

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi