Suomi toivoo FIB:in kongressilta tuloksia – “Vaakalaudalla on koko lajimme uskottavuus ja tulevaisuus”

Kansainvälinen Jääpalloliitto FIB järjestää kongressinsa Helsingissä perjantaina 28. lokakuuta. Kongressi on ensimmäinen sitten vuoden 2020, jolloin kansainvälinen jääpallotoiminta pysähtyi koronan vuoksi ja sittemmin Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on aiheuttanut katkon toiminnassa.

Suomen Jääpalloliitto teki FIB:ille ponnen 12. syyskuuta, jossa se esittää kansainvälisen liiton nykyisen presidentin, venäläisen Boris Skrynnikin vapauttamista tehtävistään.

– Sääntömääräisten asioiden lisäksi katsomme, että kongressin tulee ottaa kantaa myös meidän esitykseemme. Vaakalaudalla on koko lajimme uskottavuus ja tulevaisuus, Suomen Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson toteaa Suomen Jääpalloliiton tiedotteessa.

Suomessa toivotaan kansainvälisen jääpallotoiminnan elpymistä. Vaikka Suomi kohtasi Ruotsin maaotteluissa, eivät ottelut olleet osana kansainvälistä jääpallotoimintaa eivätkä FIB:in alaisia. Kansainvälisen Jääpalloliiton alla on muun muassa lajin MM-kilpailut, joita tässä tilanteessa ei ole pystytty pelaamaan.

– Suuria kysymysmerkkejä ovat vielä tulevan kauden sekä lähitulevaisuuden kansainvälinen toiminta. Toiveenamme on, että perjantain kongressi tuo selvyyttä tuohon asiaan, Karlsson toivoo.

Suomea kongressissa edustavat Jääpalloliiton puheenjohtaja Antti Parviainen ja varapuheenjohtaja Ida Buure.

Teksti: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi