Suomi tyrmäsi Tanskan jo avauserässä – Lassi Torisevalle nollapeli

Tapaninpäivänä 40 vuotta täyttävä Juha Kivilehto onnistui myös maalinteossa.

Suomen salibandymiehistö sai MM-kisojen avausottelussan vastaansa Tanskan. Suomi otti lopulta helpon voiton maalein 7-0 (4-0, 1-0, 1-0). Suomen tehokkain oli Peter Kotilainen, joka nakutti kolme (1+2) tehopistettä.

Suomi tarvitsi ainoastaan kolme minuuttia, kun Nico Salon laukaus jo painui Mike Trolle Weden selän taakse. Minuutti myöhemmin Kainulaisen veljekset Justus ja Rasmus tuplasivat Suomen johdon. Maalin viimeisteli Justus Kainulainen. Joonas Pylsyn kuritti tanskalaisia nelisen minuuttia myöhemmin.

12 minuuttia oli pelattu, kun Peter Kotilainen syötti maalin kulmalle ja sieltä Juha Kivilehto ohjasi pallon verkkoon. Tuosta meni ainoastaan minuutti ja 17 sekuntia, kun Eemeli Salin iski tilanteeksi jo 5-0.

– Oli ihan täydellinen ensimmäinen erä. Ei ollut ihan tyypillinen maalini, mutta silmät kiinni ja sinnepäin, kommentoi J. Kainulainen Yle Urheilulla.

Peter Kotilainen iski erän ainoan

Toisessa erässä Suomi ei onnistunut Trolle Wedeä, ennen kuin 42 sekuntia ennen erän loppua. Tuossa ajassa Kotilainen taisteli pallon verkkoon. Suomella oli useampiakin paikkoja lisätä johtoa, mutta Trolle Wede oli ohittamaton.

Kotilaisen maali oli miehelle uran 60. tehopiste maajoukkueessa ja tuolla määrällä hän ohitti kertaalleen maailmanmestaruuden ratkaisseen Janne Tähkän.

– Janne oli kova taiteilija, joten kova oli päänahka. Meillä oli kova lataus ensimmäiseen erään. Edelleen pitää laittaa palloa liikkeelle ja palloa pussiin, sanaili Kotilainen Yle Urheilulla

Rutiiniesitys

Suomi pistikin palloa liikkeelle ja ei mennyt kaksi ja puoli minuuttia, kun Salin iski numeroiksi 7-0. Salinin osuman peli muuttui pelkäksi pelailuksi, sillä Suomikaan ei juurikaan enää yrittänyt maaleja ja Tanska oli tyytynyt kohtaloonsa.

– Tulokseen pitää olla tyytyväinen, sillä oli meiltä todella kliininen peli. Omasta pelistä sen verran, että olisihan paremminkin voinut mennä, totesi MM-kisadebytantti Jonne Junkkarinen Yle Urheilulla.

Maalit:

3.13 1-0 Nico Salo (Sami Johansson)
4.02 2-0 Justus Kainulainen (Rasmus Kainulainen)
8.11 3-0 Joonas Pylsy (Peter Kotilainen)
12.23 4-0 Juha Kivilehto (Peter Kotilanen)
13.40 5-0 Eemeli Salin (Johansson)
39.18 6-0 Kotilainen (Ville Lastikka)
42.30 7-0 Salin (Salo)

Torjunnat:

Lassi Toriseva: 0+2+4 = 6
Mike Trolle Wede: 3+11+7 = 21

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min
Tanska: 2×2 min

Yleisöä:

2 665

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Juha Leskinen / IFF

Views: 42

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi