Suomi saamassa ratkaisupeleihin vahvistusta sairastuvalta

Nyt tehdään sukupolvien unelmasta totta. (kuva: Jouni Mikola)

Huuhkajilla on edessä ensi viikon perjantaina ratkaisupeli ajatellen jalkapallon EM-kisoja, sillä jos sinä päivänä Helsingin Telia 5G-stadinilla Liechtenstein kaatuu, niin paikka kisoissa varmistuu.

– Nyt on todella isot matsit edessä. Median huomiokin on kasvanut huomattavasti edellisten pelien jälkeen, totesi päävalmentaja Markku Kanerva Urheilutoimittajan Liiton syysseminaarissa tiistaina.

Kanerva totesi myös, että edellinen Turussa pelattu ottelu Armeniaa vastaan kertoi, kaikki joukkueen henkisestä kypsyydestä. Joukkueellahan oli alla vierastappio Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Arajuuri ja Sparv kuntoutumassa

Joukkueelle on ehkä luvassa vahvistusta sairastuvalta, sillä Kanervan mukaan lokakuussa loukkaantuneet Paulus Arajuuri ja Tim Sparv ovat kuntoutumassa.

– Liechtenstein- ja Kreikka-pelien kokoonpanot tulevat varmasti poikkeamaan toisistaan, sillä kokoonpanon ratkaisee pelitapa, totesi Kanerva edelleen.

Unelmista totta

Nyt Suomen jalkapallomaajoukkueella on todellakin mahdollista tehdä jo vuosikymmeniä odotetusta arvokisaunelmalmasta totta. Yksi todella iso osa Huuhkajien peliä on se 12. pelaaja eli Pohjoiskaarre.

– Pohjoiskaarteella on todella iso merkitys sekä kotona että vieraissa, totesi Kanerva vielä lopuksi.

Laulaakohan Pohjoiskaarre Liechtenstein-ottelun jälkeen, että Riven johdolla me mentiin kisoihin, mutta mitä laulaa Kanerva?

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi