Suomi raivasi tiensä loppuotteluun – Röning: Tasainen ja hyvätasoinen peli

Suomen U19-tyttöjen salibandymaajoukkue on edennyt MM-turnauksen loppuotteluun Sveitsin St. Gallenissa voittamalla Tshekin välierässä lukemin 4-1.

Suomen joukkue pelasi ottelussa hyvää salibandya. Pallollinen peli oli mallikasta, ja Tshekki joutui turvautumaan vastaiskuihin, jotka olivat onnistuessaan todella vaarallisia. Sinivalkoisten maalilla torjunut Elsi Kangasharju oli onneksi loistavassa vireessä.

Maajoukkueen päävalmentaja Tiina Röning kehuikin maalivahtiaan ottelun jälkeen.

-Yksilöistä voi nostaa kyllä maalivahti Elsi Kangasharjun, joka mahdollisti kyllä omalla työskentelyllään voiton kotiin, Röning kommentoi Sportin Maailmalle.

Suomen avausmaali syntyi ajassa 13.09 Milja Saarikosken toimesta. Lisää maaleja avauserässä ei nähty. Se, että salibandyssä tehdään erässä vain yksi maali ei ole kovinkaan tavallista. Tämä kertoo, kuinka paljon joukkueet pelasivat puolustuksen kautta. Sama meno jatkui toisessakin erässä, sillä erän ainoan osuman iski Suomen Iina Latvala. Syötön osumaan tarjosi Matilda Lindström.

Tshekki sai kolmannen erän alussa uutta puhtia, ja tuloksena olikin joukkueen ainoaksi jäänyt osuma ajassa 44.42. Punainen joukkue jatkoi aktiivista peliään maalin jälkeen, mutta hyvin alkanut kiri katkesi, kun tuomarin pilli soi Tshekin rangaistuksen merkiksi. Suomi käytti tilaisuuden hyväkseen iskemällä pallon maaliin Taru Nordmanin toimesta ajassa 52.01. Osuman pohjusti jälleen kerran Matilda Lindström

Hyvästä Tshekin yrityksestä huolimatta Suomi onnistui puolustamaan ottelun lopussa todella hyvin, eikä vastustajalla ollut mahdollisuuksia nousta taistelemaan voitosta. Viimeinen niitti ottelulle saatiin, kun Maura Paajanen ampui loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin Milja Rastaksen syötöstä juuri ennen ottelun päätöstä.

Päävalmentaja Tiina Röning oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

-Tasainen ja hyvätasoinen peli, jossa kärsivällisyys ja luottamus omaan tekemiseen käänsi voiton meille. Aiemmista peleistä oli otettu opiksi. Peli oli ajoittain varsin mallikasta, ja sitten ne vaikeat hetket kestettiin ja puolustettiin asenteella, Röning totesi Sportin maailmalle.

Huomisessa loppuottelussa Suomi kohtaa Ruotsin tai Puolan. Loppuottelu alkaa huomenna kello 16:00. Tiina Röning odottaa finaalia luottavaisena.

-Hyvillä mielin huomiseen. Tätä kohti on tehty matkaa kaksi vuotta ja viimeiset hetket todella tiiviisti yhdessä ja nyt sitten katsotaan, mitä evästä sinne reppuun on saatu, kun finaalissa pelataan, Röning pohti.

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Salibandyliiga

 

 

Views: 368

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi