Suomi puhtaalla pelillä alkusarjasta – Justus Kainulainen Latvia-pelin sankari

Suomi päätti salibandyn MM-kisojen alkusarjan 7-2- voittoon Latviasta. Ottelun sankariksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Justus Kainulainen, vaikka voittomaali merkittiinkin kokeneelle konkarille Juha Kivilehdolle.

– Hyvältä tuntui pelata. On ihan mukavaa, että on nämä kotikisat. Aina on kiva tulla tänne hallille pelaamaan, kun on Suomi-faneja. Onhan se aivan mahtavaa, Kainulainen fiilisteli.

Kainulainen onnistui maalinteossa jo Tanskaa vastaan, mutta nyt Latvian verkkoon hänen lavastaan lähti kaksi kutia. Tehojen löytyminen ilahduttaa Esport Oilersin riveissä F-Liigaa pelaavaa nuorukaista.

– Totta kai se nostattaa itseluottamusta, kun saa onnistumisia aikaan. Pääasiassa on se, että joukkue menestyy ja saatiin pisteet kotiin taas, Kainulainen totesi.

Suomi vei alkusarjan puhtaalla pelillä, voittaen kaikki ottelunsa, mukaan lukien Ruotsin. Tuloksellisesti tilanne näyttää Suomen kannalta hyvältä, kun joukkue valmistautuu keskiviikon puolivälieräotteluun.

– Pisteiden valossa voi kyllä olla tyytyväinen. Nyt tässä ollaan hetki hiljaa ja vietetään huomenna itsenäisyyspäivää. Koutsit rupeavat tekemään töitä siihen ja odotellaan, kuka on vastassa, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky pohti.

“Pelaisin Ruotsi-otteluita koko ajan”

Keskiviikon puolivälierän vastustaja selviää tiistaina 7. joulukuuta pelattavasta ottelusta, jossa kohtaavat B-lohkon viimeinen ja C-lohkon ykkönen. Vaihtoehtoja vastustajaksi on vielä useita, sillä molemmissa lohkoissa on vielä useampi ottelu jäljellä.

– Ei ole mitään toiveita siitä, kuka tulee vastaan. Ruotsi-pelejä pelaisin joka päivä, kun ne ovat aika kivoja pelejä. Eilinen runkosarjapeli, ei tule ihan heti mieleen, milloin olisi ollut noin tiukka vääntö. Ruotsihan oli todella hyvä. Vedettiin tällä kertaa pidempi korsi siinä, mutta makea peli oli, Nykky paljasti.

Suomella edessä on nyt kahden päivän ansaittu lepotauko, kolmen pelin rupeaman jälkeen. Seuraavan kerran joukkue on Helsingin Jäähallin matolla tulessa keskiviikkona kello 18:45 alkavassa puolivälierässä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Juhani Järvenpää / IFF

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi