Suomi menetti kolmen maalin johtonsa – Tsekki vei rankkarit

Jälleen kerran Suomi uhitteli Simon Hrubecin maalia. (kuvakaappaus Yle Urheilun lähetyksestä)

Suomi jäätyi totaalisesti Timo Jutilan -juhlaillassa, kohdatessaan Tsekin. Ottelu päättyi pitkän kaavan mukaan 3-4 vl (1-0, 2-0, 0-3, 0-0, 0-1). Tsekki iski kolmannen erän alkuun vajaaseen yhdeksään minuuttiin kolme maalia.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia oli tunnustelevaa voisi sanoa, että jopa höntsäkiekkoa. Olikohan pelaajat edelleen Timo Jutilan juhlallisuuksien lumoissa.

Ottelua oli pelattu noin 12 minuuttia, kun Santeri Lukka laukoi ja Oula Palve ohjasi, mutta maalivahti Simon Hrubec venytti hanskansa kiekon eteen. Hetki tuosta ja Tsekki pääsi ylivoimalle, mutta sen Suomi selvitti. Onneakin tuon alivoiman aikana vaadittiin, sillä kertaalleen kiekko pyöri jo maaliviivalla.

Erää oli pelaamatta reilu minuutti, kun Jesse Virtanen sai kiekon siniviivalla ja sen jälkeen mies nousi b-pisteen alakaarelle toimittaen pelivälineen maalille. Andrei Hakulinen sörkki kiekon tuon syötön jälkeen verkkoon

– Muistorikas hetki, nyt on hyvä fiilis. Alku vähän jännitti, totesi Hakulinen Ylen erätaukohaastattelussa.

Suomi iski kahdesti erän ekaan kymppiin

Leijonat tuplasi johtonsa, kun toista erää oli pelattu kolmisen minuuttia. Julius Junttila laukoi siniviivalta ja Juuso Puustinen ohjasi kiekon Hrubecin taakse. Vajaa viisi minuuttia tuosta ja Leijonat pääsi ylivoimahyökkäykseen ja tuo päättyi Toni Rajalan kovaan laukaukseen etukulmasta ohi Hrubecin.

Toisen erän lopulla Suomi joutui pelaamaan reilun minuutin kahden miehen alivoimalla, mutta Tsekki ei onnistunut saamaan kiekkoa Joni Ortion selän taakse.

– Hyvältä tuntuu, mutta oli se kova paikka odotella peliä vaihtoaitossa, totesi Rajala Ylelle.

Suomi jäätyi

Suomi oli tullut kolmannen erän alussa juuri täysilukuiseksi, kun Michal Bulir toi Tsekit kahden maalin päähän. Bulir pääsi iskemään täysin vapaasti kenenkään estelemättä kiekon etukulmasta verkkoon. Tuosta ei kulunut kuin 42 sekuntia, kun Radan Lencin rystyvippi suoran hyökkäyksen päätteeksi yllätti Ortion jälleen etukulmasta.

Ottelua oli jäljellä noin kahdeksan ja puoli minuuttia, kun Tomas Kundratekpääsi tulittamaan vastakiekkoon, niinpä ottelu oli jälleen tasan. Tuon jälkeen varsinaisella peliajalla ei nähty enää ratkaisua, joten edessä oli jatkoaika.

Hrubec täystyöllistetty

Jatkoajalla Leijonat oli lähempänä voittoa, sillä Hrubec joutui torjumaan peräti seitsemän kertaa, kun Ortio selvisi kahdella. Hallinnasta huolimatta maalia ei nähty, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailussa.

Rankkareissaan onnistuivat ainoastaan Jukka Peltola ja Dominik Kubalik sillä erotuksella, että Kubalikin toinen onnistuminen tuli äkkikuolemakierroksella. Näin siis Tsekille kaksi pistettä ja Suomelle yksi

– Hyökkäyspeli jäi vähän kolmannessa erässä tuppeen. Pari ekaa erää meni hyvin. Puolustaminen ei ollut riittävän jämäkkää kolmannessa erässä, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen paalutti Ylelle

Venäjän turnaus jatkuu Leijonien osalta siten, että lauantaina joukkue kohtaa päiväpelissä Moskovassa Ruotsin. Tuon jälkeen joukkue hyppää junaan ja matkaa Pietariin, missä se kohtaa sunnuntaina ulkoilmaottelussa turnausisäntä Venäjän. Otteluun odotetaan 50 000 katsojaa.