Suomi kaatui jäähyihin ja tehottomuuteen

Suomen taival kohti MM-finaalia päättyi jääkiekon MM-kisoissa Kölnissä katkerasti 4-1- tappiolla Ruotsille. Ruotsin voiton avaimet olivat ottelun toisessa erässä, kun Leijonien jäähyillessä iski Tre Kronor kahdesti kiekon Harri Säterin selän taakse.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalin teossa. Hienoinen hallinta Ruotsilla kyllä oli jo ensimmäisessä erässä, mutta Suomellakin paikkansa oli. Toisessa erässä sitten jäähyt nousivat ratkaisevaan rooliin.

Toinen ottelun ratkaisutekijöistä oli Leijonien tehoton hyökkäyspelaaminen. Näennäistä pyörittämistä oli, mutta todellisille maalipaikoille ei Suomi päässyt eikä pystynyt hyödyntämään maalien muodossa niitä vähäisiäkään. Siitä hyvänä esimerkkinä kolmannen erän loppupuoliskon vedot, jotka kilpistyivät joko Henrik Lundqvistiin tai kimpoilivat ohitse maalin.

Suomen paras pelaaja päästetyistä neljästä osumasta huolimatta oli Harri Säteri, joka piti numerot koko ottelun ajan siedettävinä. Ruotsilla oli paikkoja iskeä taululle paljon rumemmatkin lukemat kuin kolmannen erän lopussa siellä seisoi.

Ruotsi lunasti voitollansa loppuottelupaikan, jossa se sunnuntai-iltana kohtaa Kanadan. Suomi puolestaan pelaa pronssiottelussa Venäjää vastaan.

Teksti: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi