Suomi hävisi Ruotsille EHT-turnauksen päätösottelun – Lundellille A-maajoukkueuran avausmaali

Suomi hävisi Tshekin turnauksen viimeisessä ottelussaan Ruotsille 3-2. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, kun Dennis Rasmussen iski kiekon tyhjään verkkoon minuuttia ennen loppusummerin soittoa.

Suomalaisittain iloa saatiin Anton Lundellin tekemällä tasoitusmaalilla toisessa erässä, joka oli myös nuorelle miehelle uran ensimmäinen A-maaottelumaali.

– Siinä ylivoimalla ajoin sinne vasemmalle puolelle ja (Oliwer) Kaski heitti ihan ok syötön siihen keskellä. Pääsin kävelemään pari askelta sisään ja näin pakin jääneen vähän jälkeen, ja on tilaa päästä laukaisemaan. Tiesin, jos saan sen sinne yläläskiin riman alle, on se aika varma maali, Lundell kertasi osumaansa.

Lundellin kausi on ollut raskas, sillä koronatartunta vei pitkäksi ajaksi miehen pois pelikentiltä. Pudotuspeleihin mies päästä takaisin iskuun ja oli voittamassa HIFK:n paidassa SM-pronssia. Liigakauden jälkeen paita vaihtui miltei saman tien Leijonapaitaan.

– Se on iso kunnia päästä pelaamaan maajoukkueessa ja varsinkin nyt A-maajoukkueessa. Totta kai koitan pelata niin hyvin kuin pystyn ja jättää kaiken jäälle. Haluan taas näyttää, millä tasolla pystyn pelaamaan illasta toiseen ja pelistä peliin. On tosiaan siistiä vaihtaa maajoukkuepaita päälle ja edustamaan omaa maata, Lundell totesi.

Anton Lundell on unelmoinut jo pienestä pitäen, että pääsisi edustamaan Suomen maajoukkuetta MM-kisoissa. Tämä unelma on nyt lähellä toteutumista, kun kisajoukkue julkaistaan lauantai-illan aikana.

– Nuorena on aina katsonut MM-kisoja. Katsottiin pelejä ja mentiin erätauolla itse pihalle pelaamaan. Aina oli maila kädessä ja yritettiin matkia kisapelaajia. Olisi se iso juttu ja suuri kunnia päästä mukaan, Lundell kertoi.

Pelaako Anton Lundell kisajoukkueessa, se jää vielä arvoitukseksi hetkeksi aikaa. Joukkueen valmennusjohto Jukka Jalosen johdolla pohtii parasta aikaa, ketkä pelaajat pääsevät edustamaan Suomea MM-keväänä 2021.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi