Suomi avaa kisat Kanadaa vastaan – Mustonen vaatii enemmän tehoja ylivoimaan

Naisten MM-kisojen harjoitusottelu Kanada – Suomi pelattiin Calgaryn WinSports Arenalla keskiviikkona 18.8.2021. Kanada voitti ottelun 4-1.

Jääkiekon naisten MM-kisat alkavat ensi yönä. Suomi kohtaa avausottelussaan Kanadan. Ottelu alkaa Calgaryn WinSport Arenalla kello 1:00 Suomen aikaa.

Ennen kisoja naisleijonat pääsivät jo tositoimiin harjoitusottelulla Kanadaa vastaan, joka päättyi vaahteralehdille 4-1- voitoksi.

– Kanada on maailman paras suorahyökkäysjoukkue. Luisteluvoima kaikilla 13 hyökkääjällä, joilla he pelasivat, on valtava. Ne tulevat todella lujaa ja siihen pitää lääkkeet löytyä. Niitä on etsitty ja löydettiin aika hyvin niitä lääkkeitä. Pitää vain löytää lisää, että saadaan se suorahyökkäysvoima pois, naisten maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen pohtii.

Suomi pääsi harjoitusottelussa pelaamaan useaan kertaan ylivoimaa, mutta tulosta ei ylivoimalla yrityksistä huolimatta tullut. Ajoittain pyöritys oli hyvää, mutta viimeistely vielä ontui. Mustonen toivookin tehoja lisää ylivoimaan.

– Pohjoisamerikkalaiset joukkueet ovat yksilöinä niin vahvoja. On erittäin hankala voittaa heitä, jos et tee kahta ylivoimamaalia. Ylivoimapelissämme on varsinkin hakujen suhteen parantamista eilisestä, mutta alueella pelaamme hyvää ylivoimaa. Meillä oli lukemattomia tolppia. Yhtä hyvin olisimme voineet tehdä ne kaksi maalia, Mustonen toteaa.

“Heillä aika kova revanssihalu kotikisoista”

Naisten MM-kisojen harjoitusottelu Kanada – Suomi pelattiin Calgaryn WinSports Arenalla keskiviikkona 18.8.2021. Kanada voitti ottelun 4-1.

Ennen Calgaryssa pelattua harjoitusottelua Naisleijonat kohtasivat Kanadan MM-kotikisojen välierissä keväällä 2019. Edellisestä kohtaamisesta oli ehtinyt siis tovi jo kulua. Joukkueen kapteenina toimiva Jenni Hiirikoski ei näe, että vastustaja olisi mitenkään muuttunut.

– Varmaan aika samantyylinen Kanada oli vastassa ja toki heillä aika kova revanssihalu oli sieltä kotikisoista. Tiedettiin heidän tulevan kovalla luisteluvoimalla tuohon peliin ja mielestäni ensimmäisessä erässä vastattiin siihen ihan hyvin, mutta vähän pitää vielä työstää asioita ennen peliä, että ollaan paremmassa iskussa koko paketin kanssa, Hiirikoski miettii.

Naisleijonien tavoite Calgaryn kisoihin on selkeä, sillä kaksi vuotta sitten niukasti MM-finaalin hävinnyt joukkue lähtee tavoittelemaan mitalia. Tappio Espoossa oli karvas, sillä Suomi ehti jo viiden minuutin ajan juhlia maailmanmestaruutta.

– Laitetaan itsemme likoon joka ilta ja katsotaan sitten kisojen jälkeen, mikä se tulos on, Hiirikoski tuumaa.

Suomen ja Kanadan välistä kohtaamista WinSport Arenalla voi seurata Suomenna Discovery plus-palvelun kautta. Ottelu Kanadassa pelataan tyhjille katsomoille koronatilanteesta johtuen.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 52

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi