Suomi aseeton Gazprom Arenan huutomyrskyssä

Suomi kohtasi Venäjän Gazprom Arenan 60 000 hengen huutomyrskyssä. (kuvakaappaus: Yle Urheilun lähetyksestä)

Venäjä antoi Suomelle kylmää kyytiä Pietari Zenitin Gazprom Arenalla, sillä ottelu ratkesi aika pitkälti jo toisessa erässä. 60 000-päinen venäläisyleisö sai huutaa toisessa erässä kolmesti. Loppunumerot kirjattiin 5-0 (1-0, 3-0, 1-0).

Avauserässä molemmille vihellettiin yksi kahden minuutin rangaistus, mutta niistä ei kumpikaan saanut maalia aikaiseksi. Suomen alivoimassa Joni Ortio nappasi yhden ison torjunnan. Leijonat pääsi tuon aikana myös kertaalleen vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta sen Igor Shestjorkin selvitti. Suomen ylivoimasta ei puolestaan jäänyt paljonkaan lapsille kertomista.

Venäjä siirtyi johtoon tasan minuutti ennen erätaukoa, kun Kirill Kaprizov onnistui ohittamaan Ortion.

– Harmittaa, kun sössittiin tuohon erän loppuun tuo maali. Ihan kivalta tämä sentteripelaaminenkin maistuu, totesi Jere Sallinen Ylen erätaukohaastattelussa.

Reilu neljä minuuttia ja peli oli paketissa

Toista erää oli pelattu viisi ja puoli minuutti, Vasili Tokranov pääsi tykittämään ylivoimapelissä vastakiekkoon ja Ortio oli vailla mahdollisuuksia. Reilu kolme minuuttia myöhemmin Nikita Nesterov lisäsi venäläisten etumatkaa.

Edellisestä maalista ehti kulua vain reilu minuutti, kun Vladislav Gavrikov nousi kulmasta maalille yllättäen Ortion jo neljännen kerran. Tuossa vaiheessa peli olikin sitten lopullisesti paketissa.

Pelailua

Vajaa kuusi minuuttia ennen loppua Mhail Grigorenko lisäsi isäntien johtoa. Muuten päätöserässä Venäjänkin suurin into oli mennyt.

Maalit:

19.00 1-0 Kirill Kaprizov (Mihail Grigorenko, Alexander Jelesin)
25.28 2-0 Vasili Tokranov (Nikita Gusev, Sergei Plotnikov) yv
29.00 3-0 Nikita Nesterov (Andrei Kuzmenko) yv
30.07 4-0 Vladislav Gavrikov (Alexander Barabanov, Tokranov)

Torjunnat:

Igor Shestjorkin: 11+3+8 = 22

Joni Ortio: 6+7+10 = 23

Jäähyt:

Venäjä: 3×2 min

Suomi: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi