Suomen ykkösketju liekeissä – Nieminen iski puhtaan kypärätempun

Suomi kaatoi MM-kisojen neljännessä ja viimeisessä alkusarjan ottelussa Sveitsin selvin 6-0- numeroin. Ottelun suurimmaksi tähdeksi nousi kolme maalia iskenyt ja liekkeihin kahdessa viime pelissä äitynyt Petra Nieminen. Nieminen teki Venäjää vastaan kaksi maalia ja nyt Sveitsiä vastaan pisti yhdellä paremmaksi.

– En nyt tiedä oliko tarkoitus parantaa eilistä maalimäärää, mutta jos noin hienoja syöttöjä tulee, kai niistä pitää sitten maali tehdäkin, Nieminen totesi vaatimattomasti.

Nieminen ja koko muu ykköskenttä oli ottelussa todella kuuma eikä sveitsiläisillä ollut heitä vastaan mitään keinoja. Sveitsin päävalmentaja Colin Muller kehuikin kentällistä kisojen yhdeksi parhaimmaksi kentäksi.

– Totta kai se on parhaita ketjuja. Kanadan kaikki neljä, Jenkkien neljä ja meidän ykkösemme, ovat varmaan ne kärkiketjut tässä turnauksessa, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen vahvistaa Mullerin kehut.

“Eilinen analyysini oli emämunaus”

Jos Venäjää vastaan peli ei ollut ihan joka hetki parasta mahdollista, nähdään torstaina Sveitsiä vastaan Suomelta turnauksen ehjin esitys. Keskiviikkona Mustonen ei ollut tyytyväinen pelin jälkeen näkemäänsä kahdessa viimeisessä erässä, mutta torstaina hän veti jo sanojaan pois.

– Ehkä se analyysini ei ihan kohdalleen osunut siinä se takki auki- kommentti. Kun katsoo nauhan uudestaan ja ottaa huomioon, että ihminen on ihminen. Tulee vähän sellainen fiilis, että piru me olimme hyviä. Kaveri, joka on epäonnistunut, jolla on kuitenkin laatutekijöitä, lyö kaiken peliin ja sitten se nitkahtaa toiselle joukkueelle.

– Eilinen analyysini oli, jos ei täydellinen munaus, niin ainakin emämunaus, Mustonen tokaisi.

Sveitsi- ottelun esitykseen Mustonen oli erittäin tyytyväinen, olihan se parasta jääkiekkoa, mitä Suomi on kisoissa esittänyt.

– Tänään pelasimme ihan maagisen tasainen, stabiili matsi. Ensimmäisestä sekunnista viimeiseen. Kyllä oli hienoa katsoa joukkuetta, kun se jänne kesti alusta loppuun. Tietenkin vastustaja oli huonompi kuin Venäjä, mutta silti joukkue piti huikealla tavalla tasonsa ihan alusta viimeiseen sekuntiin saakka, Mustonen analysoi.

Suomen pelit jatkuvat aikaisin sunnuntaina, kun vastaan luistelee puolivälierässä Tshekki. Suomen päävalmentaja pitää Tshekkiä jopa Venäjääkin kovempana vastustajana, vaikka joukkue on alkusarjan pelannut B-lohkossa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 61

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi