Suomen maalihanat aukesivat “Peli on rennompaa, kun tulee onnistumisia”

MM-kisojen ottelu Suomi-Tanska pelattiin Nokia Arenalla tiistaina 23.05.2023.

Suomi päätti alkusarjan murskaavan tuntuiseen 7-1- voittoon Tanskaa vastaan. Ottelu alkoi Suomen kannalta upeasti, kun vajaa kolme minuuttia oli ottelua pelattu, vei kapteeni Marko Anttila Suomen johtoon. Anttilan maalista vain vajaa minuutti, iski Atte Ohtamaa ja Leijonat johti kahdella maalilla.

– Hyvä, että saatiin nyt niitä tehoja sitten. Simppelillä maalilla päästiin alkuun ja siitä karkumatkalle. Pelasimme hyvän 60 minuuttisen, Ohtamaa toteaa.

Suomelle maalinteko on ollut kisojen aikana hieman vaikeahkoa ja tehoja on otteluista puuttunut. Nyt sitten heti alusta lähtien tehoja alkoi tulla ja Suomen peli näytti jopa vapautuneemmalta kuin aiemmissa otteluissa on ollut.

-Ainahan se on mukavaa, kun maaleja tehdään. Kun tulee onnistumisia, pelaajat tykkäävät ja peli on rennompaa. Varmasti peli on silloin myös vapautuneempaa. Kyllähän me tänään olimme aika paljon parempia. Tietenkään Tanska ei tänään parhaimmillaan ollut, kun varmasti jonkinlainen ulospuhallus tuli pudotessa jatkosta. Se on inhimillistä, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen pohtii.

“Rakenne oli vähän outo”

Alkusarja päättyi Suomen osalta voittoon ja turnauksen aikana joukkue tähän mennessä hävinnyt kaksi ottelua, toisen USA:lle ja toisen voittomaalikilpailussa Ruotsille. Loput kamppailut Leijonat on onnistunut voittamaan ja sijoitus alkusarjasta on kolmas.

– Tämä rakenne oli vähän outo, kun meillä oli neljään päivään kolme kovinta joukkuetta vastassa. Tämän joukkueen kanssa lähettiin nollista liikkeelle. Siinä menee aina oma aikansa, että uudet pelaajat oppivat talon tavoille. Niin meilläkin meni, että kaikki tietää, mitä tuolla kaukalossa pyritään tekemään, Jalonen summaa.

– Ensimmäinen peli oli meiltä heikoin, mutta sen jälkeen meidän pelaamisemme on ollut ihan ok-tasoa. Parantamisen varaa on aina, mutta olisimme voineet voittaa kaikki kuusi sen jälkeen. Olemme ihan aikataulussa.

Puolustuspeli kunniaan

Suomelle seuraavaksi edessä onkin kunnon tasomittari, kun puolivälierissä vastaan luistelee B-lohkossa kakkoseksi tullut Kanada. Kanadalaiset ovat aina olleet paha vastustaja, vaikka Suomi on joukkueen muutamaan kertaan onnistunut finaalissa jo kaatamaan.

– Hyvä joukkue sieltä tulee, paljon taitavia yksilöitä. Jos me haluamme voittaa, tulee se puolustuspelin kautta. Meidän täytyy pitää minimissä heidän maalipaikkansa ja tehdä itse tarvittavat. Puolustamalla pitää voittaa, jos haluaa pärjätä jatkopeleissä, Mikko Rantanen analysoi.

Suomi kohtaa Kanadan torstaina Nokia Areenalla. Ottelu alkaa kello 20:20. Seuraavassa ottelussa vain voitolla on merkitystä, sillä tappiolla Leijonien pelit päättyvät jo torstaina.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 40

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi