Suomen alle 19-vuotiaat pojat tasapeliin Ruotsia kanssa

Suomen alle 19-vuotiaat pojat punnersivat tasapelin Ruotsia vastaan lukemin 4-4.

Ottelu oli vaihteleva. Yleisölle oli tarjolla kaikkea, mitä hyvältä Salibandylta vaaditaan. Joukkueet tarjosivat yleisölle vauhdikasta päästä päähän pelaamista, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Varsinkin ottelun kolmas erä tarjosi kaikki hyvän draaman ainekset. Erän alussa tilanne oli Ruotsille 3-2, mutta heti erän alussa Suomen Miika Latvala sivalsi pallon vieraiden verkkoon. Tämän jälkeen isännille tuomittiin kahden minuutin jäähy, mutta se kestettiin.

Ruotsi nappasi ottelun johdon takaisin itselleen, kun ottelua oli jäljellä kuusi minuuttia. Hetkeä myöhemmin Suomen valmennus käytti aikalisän. Tasoitusta lähdettiin hakemaan ilman maalivahtia. Tämä tuottikin tulosta, sillä ajassa 58.37 Jasper Juutin laukaus yllätti Ruotsin maalivahdin, ja itse ottelu päättyi tasan 4-4. Ruotsi voitti varsinaisen ottelun lisäksi ammutut rangaistuslaukaukset.

– Tiedettiin, että tempo tulee olemaan kova, mutta oltiin valmiita kamppailemaan. Ja ihan hyvin pärjättiin, kun mukana on kuitenkin 12 ensikertalaista, maajoukkueen päävalmentaja Atte Juuti kertoi ottelun jälkeen Salibandyliigan haastattelussa.