Suomelle revanssin paikka Unkarista

Suomen arpaonni Nations League -arvonnassa olisi voinut olla parempikin, sillä nyt lohkossa vastaan asettuvat Viro, Kreikka ja Unkari.

Pidempään suomalaista futista seuranneet muistavat varmasti sen sateisin lokakuun vuonna 1997, kun olympiastadionilla pelattiin MM-karsintaa ja Unkari meni viimehetken maalilla jatkokarsintaan. No nyt Huuhkajilla on sitten kunnon paikka ottaa tuosta revanssi.

– Todella mielenkiintoinen kilpailu, sillä näin saadaan uusi mahdollisuus päästä kisoihin ja uskon meillä olevan siihen ihan hyvä sauma, totesi Huuhkaja-kippari Tim Sparv.

Nations Leaguen myötä maajoukkueen kaikki ottelut ovat kilpailullisia eli siis harjoituspelit jäävät historiaan.

– Kyllähän silti harjoituspelejäkin tarvitaan, sillä niistä nuoret pelaajat saavat tarvittavaa kokemusta, Sparv jatkoi.

C-lohkon ryhmät:

1. Israel
Albania
Skotlanti

2. Viro
Suomi
Kreikka
Unkari

3. Kypros
Bulgaria
Norja
Slovenia

4. Liettua
Montenegro
Serbia
Romania

Lohko A sai myös kuuluisan kuolemanryhmän

Parhaiden maiden lohko A taistelee aikanaan myös Nations Leaguen pokaalista ja ainakin ykkösryhmän voittajasta tulee kova taistelu, kun tuohon arvottiin kolmikko Hollanti, Ranska ja Saksa.

Kakkosryhmässä pelaavat Islanti, Sveitsi ja Belgia. Kolmosessa vastaavasti Puola, Italia ja Portugali. Neloseen sitten arvottiin Kroatia, Englanti ja Espanja.

B-lohkossa nähdään muutama mielenkiintoinen kamppailu, kun naapurimaat kohtaavat toisensa. Ryhmä ykkösessä tuollainen kohtaaminen on Tsekin ja Slovakian yhteenotto. Ryhmään kolmantena on Ukraina. Kakkosohkoon Ruotsi sai seurakseen Turkin ja Venäjän.

Kolmoseen arvottiin sitten Pohjois-Irlanti, Bosnia- Herzegovina ja Itävalta. Nelosessa Tanska matkustaa pari kertaa Britteinsaarille, kun samaan ryhmään arvottiin sekä Irlanti että Wales.

D-lohkossa nähdään ne kaikkein heikoimmat maat, mutta varmasti sielläkin on ihan mielenkiintoista futista.

Ryhmä ykköseen arvottiin Andorra, Kazakstan, Latvia ja Georgia. Kakkosen suosikki on varmasti Valko-Venäjä, sillä kolme muuta maata ovat San Marino, Moldova ja Liechenstein.

Kolmosessa Azerbaidzhan on varmasti kova vastustaja Kosovolle, Maltalle ja Färsaarille. Nelosen sitten muodostavat Gibraltar, Liechenstein, Armenia ja Makedonia.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 67

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi