Steve Moses ratkaisi kaksi pistettä Hämeenlinnaan

Kivikylän Areenan perjantai-illan viihteestä vastasivat Lukko ja HPK.

Lukko kärsi tappion Kivikylän Areenalla voittolaukauskilpailuun edenneessä ottelussa HPK:lle maalein 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1).

– HPK oli tyly vierasvastustaja, mutta emme mekään olleet olleet riittävän teräviä maalipaikoissa. Jos me emme olleet terävimmillään, niin ei sitä kyllä olleet tuomaritkaan, totesi Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Avauserässä riitti vauhtia, mutta järki unohtui aina silloin tällöin. Lukko pääsi erässä kerran ylivoimalle, kun taas hämeenlinnalaisille mahdollisuuksia tuli kaksi. Kaikenlisäksi nuo Lukon jäähyt vihellettiin minuutin ja 50 sekunnin välein. Tuosta huolimatta Artjom Zagidulin joutui alivoimalla torjumaan vain kerran. Koko erässäkin venäläismaalivahdille koppeja kertyi vain neljä ja virkaveli Daniel Lebedeffille torjuntoja kertyi puolestaan kuusi.

Artjom Zagidulinin nollaputki kesti

Toisesakin erässä tilastoihin merkittiin vain jäähyjä ja ne menivät päinvastoin kuin ensimmäisessä eli Lukolle yksi ja HPK:lle kaksi. Lebedeff torjui erässä kymmenen kertaa ja Zagidulin neljä, venäläismaalivahdin nollaputki oli tuossa vaiheessa hieman yli 200 minuuttia.
Tasaisen erän jälkeen jatkoajalle

Toista erää oli pelattu puolitoista minuuttia, kun Aleksi Mustonen napautti b-pisteen alakaarelta kiekon yläkulmaan. Näin siis Zagidulinin nollaputki oli mennyttä. Melko pian maalin jälkeen Lukko joutui alivoimalle, mutta tuon erikoistilanteen vaarallisin paikka syntyi Lukon ylivoimahyökkäyksestä. Se tilanne kuitenkin päättyi siihen, että Julius Mattila laukoi avopaikasta kiekon hieman tolpan väärälle puolelle. Pari minuuttia myöhemmin Antti Saarela tasoitti pelin.

Ottelu ratkesi voittolaukauskisassa, kun ainoa onnistui oli HPK:n Steve Moses. Näin siis kaksi pistettä lähti Hämeenlinnaan.

– Hyvä vieraspeli meiltä, sillä tiesimme, että Lukko on vaikea vastustaja. Tänään oli kyllä aivan luokatonta ylivoimaa, totesi HPK:n käskijä Jarno Pikkarainen.

Maalit:

41.31 0-1 Aleksi Mustonen (Eetu Liukas, Juuso Hietanen)
47.20 1-1 Antti Saarela (Matthew Abt)
65.00 1-2 Steve Moses

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 4+4+5+1 = 14
Daniel Lebedeff: 6+11+6+1 = 24

Jäähyt:

Lukko:
HPK:

Yleisöä:

2 887

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – Kärpät 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Pelicans – Ässät 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
SaiPa – KooKoo 3-4 ja (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)
Tappara – Ilves 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)
TPS – KalPa 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 9

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi