Stadin Gimmat nosteli Aurora Borealis -pokaalia

HIFK eli Stadin Gimmat voitti Naisten Liigan kolmannessa finaalissa Kiekko-Espoon maalein 3-2 (1-0, 1-0, 1-1) ja mestaruus irtosi suoraan voitoin 3-0. Näin HIFK nosteli ensimmäistä kertaa Aurora Borealis -pokaalia. Sanni Vanhanen viimeisteli kolmannessa finaalissa kaksi maalia ja finaaleissa kaikkiaan yhteensä viisi.

– Tää viisi vuotta on ollut hienoa aikaa. Mestaruus on todella hieno asia, mutta kyllä tämä matka on ehkä vielä hienompi. Olihan tämän pelin draaman kaari oli todella upea. Kyllähän tämä mestaruuslippis tuntuu ihan omalta. Lentokone lähtee ensi sunnuntaina, joten on tässä vielä aikaa juhlia, paalutti HIFK:n päävalmentaja Saara Niemi Yle Puheelle.

Avauserää oli pelattu 16 minuuttia, kun Lisette Täks vei K-Espoon johtoon. Espoolaiset saivat nauttia johdostaan vajaat kolme minuuttia, kun Sanni Vanhanen yllätti Tiia Pajarisen nollakulmasta. Toista erää oli pelattu 13 minuuttia, kun Michaela Pejzlova vei Stadin Gimmat ensimmäistä kertaa johtoon. Emmi Rakkolainen toi Kiekko-Espoon tasoihin minuutti ja 34 sekuntia ennen ennen päätössummeria, mutta sitten 58 sekuntia myöhemmin Sanni Vanhanen iski Stadin Gimmat uudelleen johtoon. HIFK ylsi näin seurahistoriansa ensimmäiseen Naisten Liigan mestaruuteen.

– Nyt on vähän tyhjä olo. Mulla oli niin vahva usko joukkueeseemme, että en epäillyt tätä missään vaiheessa. Nyt juhlitaan vähän aikaan ja sitten mennään MM-kisoihin, paalutti finaalien mvp-pelaaja Sanni Vanhanen Yle Puheella.

KooKoo pakotti Tapparan jatkoerää, mutta Marcus Davidsson ratkaisi
Tappara – KooKoo 2-1 je (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Voitot: 3-0

Ottelua ehdittiin pelata vain 40 sekuntia, kun Veli-Matti Savinainen ja Charle-Edouard D’Astous ottivat pienen keskinäisen nahinan, sillä seurauksella, että kumpainen ohjattiin jäähyaitioon. Seitsemän sekuntia tuosta Kasperi Ojantakanen yllätti Christian Heljangon vieden KooKoon johtoon. Ottelua oli pelattu viitisen minuuttia, kun Veli-Matti Vittasmäki antoi ruoskansa puhua ja kiekko upposi ruuhkan takana olleen Nick Malikin selän taakse. Kolmannen erän puolivälissä D’Astous pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, mutta Christian Heljanko nollasi KooKoo-puolustajan aikeet. Heljanko ja Malik pitivät luukut kiinni ja niinpä Nokia Arenassa ratkaisua haettiin pitkän kaavan mukaan. Jatkoerää ehdittiin pelata 11 minuuttia, kun Marcus Davidsson laukoi voiton Tapparalle.

– Oli todella kova ottelu, kun jäällä oli kaksi joukkuetta, joista ei kumpikaan halunnut antaa tuumaakaan periksi. KooKoo oli todella sitkeä. Kahdessa edellisessä pelissä saimme pari pikamaalia, mutta nyt ei tullut sellaisia, totesi Vittasmäki CMorella.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi