TPS välieriin – Topias Haapanen turkulaissankari

TPS voitti Pelicansin viidennessä puolivälieräottelussa maalein 2-1 (0-1, 1-0, 1-0). Eemil Viro ja Topias Haapanen kunnostautuivat turkulaisten maalintekijöinä.

Pelicans siirtyi kuskin paikalle ajassa 4.18, kun Filip Chlapik nosti irtokiekon verkkoon. Pelicansille avautui mahdollisuus, kun Mikael Pyyhtiälle tuomittiin kaksiminmuuttinen noin 12 minuutin pelin jälkeen. Andrei Karejev piti kuitenkin tuossa tilanteessa maalinsa puhtaana.

– Vähän vielä tarkkailtiin puolin ja toisin, mutta eiköhän tämä tästä aukea. Tuomarilinja näyttää olevan sellainen, että kaikki otetaan pois. Me pyrimme iskemään nopeasti takaisin, totesi Pelicans-puolustaja Aleksi Laakso CMoren haastattelussa.

TPS koppimaalilla tasoihin

Toista erää oli pelattu lähes puolet, kun nähtiin erän ensimmäinen kunnon maalipaikka. Siniviivalaukaus muutti suuntaa Hannes Björnisen luistimista, mutta Karejev oli hereillä.

Emil Viro toi TPS:n tasoihin todellisella koppimaalilla, sillä kiekon ylittäessä maaliviivan oli kellossa aikaa jäljellä yksi sekunti.

– Peli on tasan eli ei ole olla menetetty vielä mitään. Alussa taisi olla jännitystä, mutta eiköhän se ole jo karissut pois, sanaili turkulaishyökkääjä Lauri Pajuniemi.

Topias Haapanen ohjasi voiton turkulaisille

Kolmatta erää oli pelaamatta kolme ja puoli minuuttia, kun Topias Haapanen ohjasi kulmasta tulleen kiekon Patrik Partosakin selän taakse.

– Saatiin hyvä isku loppuun totesi Haapanen.

Pelicansin akilleen kantapää oli ehdottomasti ylivoimapeli, sillä joukkue sai neljä mahdollisuutta miesylivoimalla, mutta ilman tulosta. Välierissä kohtaavat Lukko ja Tappara sekä HIFK ja TPS.

– Vaikea sanoa, että mikä oli tappion syy. Nyt kävi näin ja jäätiin ilman tulosta, totesi Hannes Björninen.

Maalit:

4.18 0-1 Filip Chlapik (Aleksi Laakso, Rudolf Cerveny) tv
39.59 1-1 Eemil Viro (Lauri Pajuniemi, Juhani Jasu)
56.36 2-1 Topias Haapanen (Ville Lajunen, Samuli Vainionpää)

Torjunnat:

Andrei Karejev: 6+6+5 = 17
Patrik Bartosak: 6+9+6 = 21

Jäähyt:

TPS: 7×2 min
Pelicans: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 60

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi