Lukon tehohetki toisessa erässä ratkaisi

Lukon ja Kärppien kamppailusta oli odotettavissa vauhdikasta viihdettä.

Perjantai-iltana pelattiin Kivikylän Areenalla liigakierroksen huippukamppailu, kun isäntäjoukkue Lukko sai vastaansa Kärpät. Täysi pistepotti jäi hurjan taistelun jälkeen Raumalle maalein 2-1 (0-0, 2-0, 0-1).

– Oli tosi kova kiekkopeli, olen tosi ylpeä tuosta joukkueesta. Nyt puhallamme hetken jotta olemme valmiita KalPa-peliin, sanaili Lukko-luotsi Pekka Virta.

Ottelun alku oli varsin rikkonainen, sillä ensimmäiseen seitsemään minuuttiin vihellettiin kolme kahden minuutin rangaistusta. Maaliverkot eivät kuitenkaan heiluneet noiden rangaistusten aikana. Pari minuuttia ehdittiin pelata viidellä viittä vastaan, kun Lukolle vihellettiin erän toinen rangaistus.

Erän viimeisen viiden minuutin aikana kumpikin joukkue pelasi vielä kertaalleen alivoimalle, mutta tulos oli edelleen sama kuin kahdella edelliselläkin eli ei maalia. Näin Lukon alivoimaprosentti on edelleen täydet sata.

Hanat auki

Ottelu oli edennyt lähes puoliväliinsä, kun Sebastian Repo ja Julius Mattila voittivat päätytaistelun, jonka jälkeen kiekko toimitettiin maalille ja Vili Saarijärvi pääsi vetämään vastakiekosta Lukon johtoon. Jatkoa seurasi vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, kun Robin Press täräytti kiekon Ville Heinolan poikittaissyötöstä verkkoon. Tuohon osumaan Mikko Petman teki hyvän maskin Patrik Rybarin eteen.

Oskari Setänen ja Rybar torjuivat erässä seitsemän kertaa. Avauserässä vastaavat lukemat olivat Setänen kolme ja Rybar 11.

Lukon alivoimataika murtui

Kolmas erä oli edennyt toiselle puoliskolleen, kun Aleksi Mustonen rikkoi ylivoimalla Kärppien kuparisen ja samalla siis murtui Lukon taika alivoimalla.

Ottelun loppuun nähtiin vielä hurja taistelu, kun Kärpät painoi hyökkäyksiään ilman maalivahtia kohti Lukon maalia, mutta juuri maajoukkuekutsun saanut Panelian Raikkaan kasvatti Setänen kesti puolustuksen avustuksella. Näin siis täysi pistepotti jäi Raumalle.

– Katkera tappio, tiesimme tosin, että Lukko on kovassa vireessä. Pyrimme kokoajan parantamaan omaa peliämme. Tyytyväinen olen, että saimme kolmanteen erään uuden vaihteen. Sääli on, että yleisö ei pääse täysimääräisesti katsomaan näitä pelejä ja upeita pelaajia, summasi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner.

Maalit:

29.01 1-0 Vili Saarijärvi (Sebastian Repo, Jonne Tammela)
30.59 2-0 Robin Press (Ville Heinola, Pavol Skalicky)
52.22 Aleksi Mustonen (Jussi Jokinen, Michel Kristof) yv

Torjunnat:

Oskari Setänen: 3+7+11 = 21

Patrik Rybar: 11+7+5 = 23

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min

Kärpät: 4×2 min

Yleisöä:

2 307

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Views: 42

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi