Lassi Lehtinen nollasi HIFK:n

Joulukuu käyntiin ja Kivikylän Areenalla liigan kärkikamppailu Lukko - HIFK.

Jos tiistai-illan kierros jää Liigassa vuoden viimeiseksi, niin Raumalla oli sitten ainakin yksi parhaista tavoista aloittaa tauko, kun HIFK vieraili Kivikylän Areenan kiekkopyhätössä. Hurjan kuusikymppisen jälkeen Lukko korjasi kotivoiton maalein 4-0 (0-0, 1-0, 3-0).

– Tosi hyvä alku ja molemmissa joukkueissa oli paljon osaamista. Tämä on hieno jääkiekkojoukkue. Toisen erän lopussa meillä oli vaikea vaihe, mutta siitä selvittiin. Loppunumerot vähän valehtelevat. Tänään oli taas hieno maalivahtipeli ja Jonne (Tammela) sai pitkästä aikaa onnistumisia, paalutti puolestaan Lukko-luotsi Pekka Virta.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia tarjosivat jo vauhtia ja draamaa ihan riittävästi. Noiden alkuminuuttien perusteella peli oli kauden parasta Raumalla nähdyistä.

Erässä riitti tilanteita useampaankiin maaliin, sillä Lassi Lehtinen torjui kymmenen kertaa ja Frans Tuohimaa napsi 11 koppia. Erän ainoa tilastomerkintä oli kuitenkin Mikko Kousan saama kaksiminuuttinen.

Lukko iski taas alivoimalla

Toista erää oli pelattu reilu minuutti, kun Roni Sevänen komennettiin jäähypenkille. Tuota kakkosta oli jäljellä 35 sekuntia, kun Robin Press vapautti Jonne Tammelan läpiajoon. Lopputuloksena tuosta oli se, että Tammela juoni raumalaiset johtoon kauden viidennellä alivoimamaalilla.

Pari minuuttia ennen erän loppua Julius Mattila blokkasi alivoimapelissä kiekon saaden sen kipeästi jalkaansa. Mattila joutui avustettuna poistumaan pukuhuoneen puolelle. Minuutti ennen loppua Aleksi Saarela oli nokikkain Tuohimaan kanssa, mutta sillä kertaa HIFK-vahti oli etevämpi.

Erä oli melkoista vierasjoukkueen hallintaa, sillä Setänen torjui 12 kertaa, mutta Tuohimaa ehti kiekon tielle vain kolmesti.

Lukko iski kahdesti ensimmäiseen vitoseen

Lukko tuplasi johtonsa kolmannen erän neljännellä minuutilla, kun Sevänen ohjasi Saarelan syötön verkkoon. Puolitoista minuuttia myöhemmin Tammela vei illan toisellaan Lukon jo 3-0 -johtoon.

Tammelan hattutemppu varmistui 15 sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin. Nollapeli oli Lehtiselle kauden ensimmäinen.

– Tämä oli tasainen ja tasokas jääkiekkopeli. toinen erä oli hyvä meiltä, mutta emme saaneet onnistumisia. Loppuunasti taistelimme, mutta se ei riittänyt. Pitää kuitenkin muistaa, että meillä oli vastassa todellinen huippujoukkue, totesi HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen.

Nyt sitten alkaa hieman pidempi tauko, mutta toivottavasti Liiga saadaan uudelleen käyntiin tammikuussa.

Maalit:

22.35 1-0 Jonne Tammela (Robin Press)
43.53 2-0 Roni Sevänen (Aleksi Saarela, Sebastian Repo)
45.02 3-0 Tammela
59.45 4-0 Tammela (Repo) tm

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 10+12+11 = 33
Frans Tuohimaa: 11+3+10 = 24

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
HIFK: 2×2 min

Yleisöä:

1 905

Kierroksen toinen ottelu:

Sport – Tappara 4-2 (2-0, 0-0, 2-2)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi