Huuhkajien liito jatkuu nyt kaatui Bulgaria Sofiassa

Keskiviikkona harjoitusottelussa komeasti vierasvoiton Ranskasta napannut Huuhkajalauma oli matkannut sunnuntaina Bulgariaan. Sunnuntainakin joukkue taisteli voiton nyt maalintekijöinä kunnostautuivat Teemu Pukki ja Robin Lod. Loppunumerot oli 2-1 (2-0).

Ottelu oli edennyt seitsemännelle minuutille, kun Robert Taylorin syötti linjan taakse ja sieltä Teemu Pukki otti sen haltuun laukoen avausmaalin takakulmaan ohi Martin Lukovin.

– Oli vaikea peli ja ehkäpä vaikein peli, mitä on pelattu. No onneksi saatiin kairattua voitto. Lukelta (Hradecky) hieno pelastus. Itse pääsin aika helpolla tilateeseen ja siitä oli kiva laittaa pallo maaliin, totesi Pukki Viaplayn haastattelussa.

Maalin jälkeenkin Pukki ja Joel Pohjanpalo oli pari kertaa kärkkäästi menossa kohti maalia, mutta niillä kertaa ei tulosta syntynyt. Vajaa puoli tuntia oli pelattu, kun Strahil Popov keskitti oikealta ja Galin Ivanov pääsi puskemaan 16-alueelta. Tuo pusku suuntautui kuitenkin ohi maalin.

Suomi joutui suorittamaan vaihdon jo 35. minuutilla, kun Pohjanpaloa potkittiin nilkoille sen verran pahasti, että miehen jalka ei kestänyt enää pelaamista. Pohjanpalon paikan kentällä otti Marcus Forss.

Ensimmäinen neljävitonen oli jo erotuomarin antamalla lisäajalla, kun Robin Lod pamautti Lukovin torjunnan jälkeen paluupallon voimalla verkkoon.

– Tuntuu hyvältä olla taas mukana, on ollut vaikea katsoa näitä pelejä kotisohvalta. Se oli tommonen klassinen Temen (Pukki) seinäsyöttö maalivahdin kautta ja siitä oli kiva vetää, naurahti Lod.

Lukas Hradecky torjui jälleen rankkarin

Bulgaria joutui käyttämään todella paljon rumia otteita saadakseen pysäytettyä Lodin ja Glen Kamaran. Tunnin pelin jälkeen Tim Sparv joutui rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti, mutta Lukas Hradecky oli jälleen mies paikallaan torjuen Ivanovin laukauksen. Ainoa tappio Huuhkajille on se, että Sparv sai keltaisen kortin ja on sen vuoksi pelikiellossa lohkon päätöspelissä Walesia vastaan.

Bulgaria sai toisen mahdollisuuden pilkulta seitsemän minuuttia myöhemmin, kun pallo osui kulmapotkutilanteessa Paulus Arajuuren käteen. Tällä kertaa Dimitar Iliev onnistui sijoittamaan pallon verkkoon, mutta nytkin Hradecky oli hyvin mukana.

Huuhkajat taisteli lopulta täydet kolme pistettä ja tämä tarkoittaa sitä, että lohkovoitto ja nousu A-liigaan ratkeaan keskiviikkona Cardiffissa, kun Suomi kohtaa Walesin.

– Oli makea voitto vieraissa. Bulgaria hankaloitti meidän pelaamista korkealla prässillä. Olisimme voineet tehdä pari maalia lisääkin. Pohjanpalon tilanteesta ei ole vielä tietoa, mutta toivon, että olisi pelikunnossa Walesia vastaan, paalutti päävalmentaja Markku Kanerva.

Maalit:

7. 0-1 Teemu Pukki (Robert Taylor)
45+1. 0-2 Robin Lod
67. 1-2 Dimitar Iliev rp.

Kokoonpanot:

Bulgaria: Lukov | Velkovski, Bozhikov, Dimitrov, Popov | Karabeljov (85. Tsvetkov), Malinov | Ivanov (78. Karageren), Jankov (66. Iliev), Delev (78. Kovachev) | Kraev

Suomi: Hradecky | Uronen, Arajuuri, Toivio, Alho | Taylor (Soiri), Sparv (70. Schüller), Kamara, Lod | Pohjanpalo (35. Forss), Pukki (89. Niskanen)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Nations Leaguen logo

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi