Huuhkajille voitto – Fredrik Jensen osui taas

Huuhkajien taisto Kansojen liigassa jatkui keskiviikkona Irlantia vastaan.

Kansojen liiga jatkui keskiviikkona, kun Huuhkajat saivat olympiastadionin nurmelle vastaansa Irlannin. Suomi voitti lopulta Fredrik Jensenin osumalla 1-0 (0-0).

– Tästä tulee mukava tapa. Tänään oli kunnon puntari, mutta yksi maali riitti. Se on arvokasta, että pystyttiin kääntämään kaksi tiukkaa matsia voitoksi. Tuo kertoo joukkueen henkisestä kantista, paalutti päävalmentaja Markku Kanerva Viaplayn haastattelussa.

Darren Randolph joutui ensimmäistä kertaa kunnolla torjuntatöihin, kun Glen Kamara tykitti 16. minuutilla reilusta kahdestakympistä. Tilanne sai alkunsa, kun Pyry Soiri ja Albin Granlund pelasivat hyvän kuvion laidassa. Ottelua oli pelattu vajaat 40 minuuttia, kun vuorostaan Teemu Pukki oli tekopaikassa, mutta Norwich-hyökkääjän laukaus painui kuitenkin tolpan väärälle puolelle. Tämänkin tilanteen alkuunpanija oli Soiri.

Pukki oli uudelleen tekopaikassa 44. minuutilla, kun mies laukoi 16-rajalta, mutta tälläkin kertaa laukaus painui hiuksenhienosti ohi etukulmasta.

– Ekalla puoliajalla oli paljon kaksinkamppailuja. Jatkossa meidän täytyy olla huolellisempia, että pallo jää niissä meille. Meidän pitää vain luoda paikkoja Irlannin alueelle, sanaili valmentaja Kari Martonen.

Jälleen Fredrik Jensen

Toisen neljävitosen ekaan varttiin Suomelta Pukki, Kamara sekä vaihdosta kentälle Ilmari Niskanen oli kukin kertaalleen tekopaikassa, mutta myös Irlanti loi pari kolme todellista huippupaikkaa.

Sitten 67. minuutilla Pukki karvasi pallon ja syötti vasemmalta takakulmalle ja sieltähän löytyi Fredrik Jensen, joka pamautti vitosen kulmalta pallon verkkoon.

Loppuhetkillä pallo pyöri muutamaan otteeseen vaarallisesti Suomen maalilla, mutta Lukas Hradecky hoiti tilanteet varmasti.

– Ei oo huono fiilis, sillä tänään oli vaikea peli. Hyökkääjänä kun pelaa, niin aina haluaa tehdä maaleja, totesi Jensen.

Voiton myötä Suomi nousi nyt lohkonsa kärkeen, mutta Walesilla on mahdollisuus kuitata homma takaisin vieraspelissä Bulgariaa vastaan. Kaikki on kuitenkin vielä mahdollista, siis nousu A-liigaan sekä se takaportti MM-kisoihin.

– Maalivahti ei tainnut odottaa, että lähden siinä prässäämään ja sitten Jensen teki jälleen tärkeän maalin, kommentoi puolestaan Pukki.