Helmarin hyvä alku suli

Suomi avasi jalkapallon EM-kisat perjantaina, kun Milton Keynesin Stadium MK:lla vastaan asettui Espanja. Helmarit kärsi selvän tappion maalein 1-4 (1-2).

Ottelu oli vanhentunut vain 50 sekuntia, kun Anna Westerlundin syöttö vapautti Linda Sällström läpiajoon ja sen päätteeksi Sällström laukoi pallon tolpan kautta verkkoon. Maalin jälkeen alkoi Espanjan hirveä paine ja joukkue saikin 25 minuuttiin peräti kahdeksan kulmapotkua ja sitten sitten yhdeksäs tuotti tulosta, kun Irene Paredes puski pallon vitosen viivalta verkkoon. Aitana Bonmati puski Espanjan johtoon nelisen minuuttia ennen puoliaikaa.

Toista puoliaikaa oli jäljellä noin vartti, kun Lucia Garcia pääsi puskemaan Mapi Leonin keskityksestä tolanteeksi jo 3-1. Erotuomarin antamalla lisäajalla Mariona Caldentey laukoi pilkulta loppunumeroiksi 4-1.

– Espanja oli tänään parempi joukkue, mutta pelit jatkuu ensi viikolla. Nyt täytyy analysoida nuo Espanjan erikoistilannemaalit. Tänään oli ihan mahtava yleisö, totesi Sällström Yle Urheilulla.

Maalit:

1. 1-0 Linda Sällström (Anna Westerlund)
26. 1-1 Irene Paredes (Mariona Caldentey)
41. 1-2 Aitana Bonmati (Mapi Leon)
75. 1-3 Lucia Garcia (Mapi Leon)
90+5 1-5 Mariona Caldentey rp

Kokoonpanot:

Suomi: Korpela | Koivisto, Pikkujämsä, Westerlund, Hyyrynen (67. Kuikka) | Öling (87. Rantanen), Summanen (85. Ahtinen), Alanen, Engman (46. Sainio) | Franssi (85. Danielsson), Sällström

Espanja: Panos | Ouahabi (61. S. Garcia), Mapi Leon, Paredes, Batile | Guerrero (60. Aleixandri), Guijarro, Bonmati (79. del Castillo) | Caldentey, R. Gonzalez (79. Cardona), Garcia Cordoba (86. Pina)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 32

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi