Sportin Maailma ennakoi: Jyväskylän MM-ralli suomalaisten juhlaa

Tänä vuonna ajetaan jälleen Keski-Suomen sorateillä perinteinen tuhannen järven ralli, Jyväskylän MM-ralli. Rallista odotetaan hyvin mielenkiintoista ja suomalaismenestystäkin voi hyvällä syyllä odotella, kun peräti neljä suomalaista kisaavat autoilla, joilla jokaisella on mahdollisuudet jopa voittoon.

Suurimmat katseet kohdistuvat tietysti MM-sarjassa kolmantena olevaan Toyotan ykköskuljettajaan Jari-Matti Latvalaan. Latvala on edelleen mukana MM-taistelussa, mutta siinä kintereillä pysyminen edellyttää hyvää tulosta Jyväskylästä, mieluiten voittoa.

M-Sportilla ajava MM-kärkinimi Sebastien Ogier yhdessä Hyundain tähden, kakkospaikkaa MM-sarjassa pitävän Thierry Neuvillen kanssa haastaa suomalaisässän taistelussa Keski-Suomen valtiaan paikasta.

Unohtaa ei sovi myöskään virolaista Ott Tänakia, joka jo juhli voittoakin tällä kaudella ja on osoittanut olevansa yhtä kova ratinkääntäjä kuin Latvala tai nuo kaksi edellä mainittua. Jokainen näistä neljästä kuljettajasta on potentiaalinen voittaja tämän vuoden Jyväskylän MM-rallissa.

Haastajina Jyväskylään lähtevät sitten taas Toyotan muut kuljettajat Esapekka Lappi ja Juho Hänninen. Jos veikata pitäisi, niin voisin rahani pistää siihen, että Lappi tullaan näkemään Jyväskylässä palkintopallilla. Todennäköisesti ei korkeimmalla, mutta kakkos- tai kolmospalli on varattu Lapille.

Juho Hänninen saattaa täydentää suomalaisjuhlia, mikäli kaikki menevät nappiin. Tuloksellisesti ajatellen kauden Toyotan kakkoskuljettajana aloittanut Hänninen on pudonnut Lapin tulon myötä kolmosjakkaralle. Odotukset Hännisen kokonaisen kauden suhteen oli melko isot, mutta mies ei ole oikein, muutamia pilkahduksia lukuun ottamatta, pystynyt vastaamaan Latvalan eikä Lapinkaan vauhtiin.

Toyotalle kotikisana Jyväskylällä on iso merkitys. Tommi Mäkinen joukkoineen haluaa varmasti näyttää kaikille suomalaisille, että on tehnyt kivenkovan tiimin, joka kykenee taistelemaan voitosta kuten ennen vanhaan. Tämän vuoden Jyväskylän MM-rallissa on jotain samanlaista hegemoniaa kuin 90-luvun kisoissa.

Odotettavissa on suomalaisjuhlaa, jonka vielä täydentää eräänlaisena mustana hevosena kilpailuun lähtevä nuori tuusulalainen Teemu Suninen. Suninen ajoi upeasti uransa ensimmäisessä MM-rallissaan WRC-autolla Puolassa ja oli M-Sportin ohjaimissa kilpailun kuudes. Jyväskylän pätkät ovat miehelle tuttuja ja hän on osoittanut olevansa siellä nopea, joten on lupa odottaa hyvää sijoitusta myös Jyväskylästä.

Viime vuoden voittaja Kris Meeke on toki edelleen sarjassa mukana, mutta Citroënilla ei ole mennyt tällä kaudella niin hyvin, että voisi Meekeltä sellaista suoritusta odottaa kuin viime vuonna. Brittiläiskuljettaja taistelee tänä vuonna pistesijoista.

Ralli käynnistyy torstaina 27. heinäkuuta Harjun erikoiskokeella, jonka jälkeen ajetaan 25 erikoiskoetta kolmen päivän aikana. Viimeinen erikoiskoe Oittilassa käynnistyy sunnuntaina 30. heinäkuuta kello 13:18.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Victor Ekström / Red Bull Content Pool, @World

Views: 160

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi