Sport saalisti kaksi pistettä Jens Lööken hattutempulla

Lukko sai keskiviikkoiltana vieraita Vaasasta.

Lukko ja Sport tarjoilivat tiukan kiekkoillan keskiviikkona Kivikylän Areenalla, sillä ottelu eteni jatkoajalle ja sen jälkeen kaksi pistettä lähti Vaasaan maalein 3-4 (1-0, 0-1, 2-2, 0-1). Ottelun sankariksi nousi hattutempun viimeistellyt Jens Lööke.

– Sport oli tänään vahva ja varsinkin kaksi ensimmäistä erää oli heiltä kovaa luistelua. Kolmannessa saimme sentään ryhtiä peliin. Harmittaa suunnattomasti tuo lopun tasoitusmaali, joka tuli vain pari kymmenystä ennen loppua, paalutti Lukko-luotsi Tomi Lämsä.

Ensimmäinen erä oli Sportin hallintaa, mutta vaasalaiset eivät onnistuneet maalinteossa edes ylivoimalla. Lukko laukoi erässä yhdeksän kertaa, kun taas Sportilta kuteja lähti 18. Erän ainoasta maalista Lukon Ponthus Westerholm 13. minuutilla.

Toinen erä tasoittui torjuntojen valossa, sillä Daniel Lebedeffille merkittiin yhdeksän koppia ja Miroslav Svobodalle puolestaan kahdeksan. Tälläkin kaksikuymppisellä nähtiin vain yksi maali ja siitä vastasi Sportin Anton Stråka, joka pääsi tulittamaan alivoimalla lähietäisyydeltä kiekon verkkoon.

Lukko siirtyi uudelleen johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu 29 sekuntia. Sebastian Repo laukoi lähes siniviivalta, ja Julius Mattila jatkoi kaatuessaan kiekon verkkoon. Sport tuli lähes samalla sekunnilla täysilukuiseksi, kun kiekko meni verkkoon. Sport tuli ylivoimalla tasoihin, kun Simon Hjalmarssonin poikittaissyöttö löysi takatolpalla päivystäneen Jens Lööken. Kolmisen minuuttia myöhemmin Lukko siirtyi uudelleen johtoon, kun Pathrik Westerholmin kaaliperhonen siniviivalta yläkulmaan yllätti Svobodan. Sport pelasi ilman maalivahti ja onnistui tasoittamaan viimeiselle, kun Lööke iski jälleen maalin kulmalta kiekon verkkoon. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain minuutti, kun Jens Lööke purjehti läpi koko kentän ja laukoi kiekon yläkulmaan.

– Tänään oli erittäin värikkäät tapahtumat kentällä. Ykkösketjumme oli loistava, mutta kyllähän me olimme onnekkaita tuossa lopussa. Tänään meiltä erittäin hyvä vieraspeli, sanaili Sportin valmentaja Risto Dufva.

Maalit:

12.18 1-0 Ponthus Westerholm (Joonas Järvinen, Jakob Stenqvist) sr
38.57 1-1 Anton Stråka (Erik Riska) av
40.29 2-1 Julius Mattila (Sebastian Repo, Tarmo Reunanen)
52.13 2-2 Jens Lööke (Simon Hjalmarsson, Atro Leppänen) yv
55.01 3-2 Pathrik Westerholm (Linus Nyman, Po. Westerholm)
59.59 3-3 Lööke (Johan Sundström, Hjalmarsson) im
60.58 3-4 Lööke (Leppänen, Miroslav Svoboda)

Torjunnat:

Daniel Lebedeff: 10+9+5+0 = 24
Miroslav Svoboda: 4+8+8+0 = 20

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min
Sport: 1×2 min

Yleisöä:

2 742

Illan muut ottelut:

Jukurit – HIFK 5-3 (2-1, 1-0, 2-2)
KalPa – Pelicans 4-3 vl (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)
KooKoo – Ässät 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)
Tappara – Kärpät 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Views: 11

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi