Söderholm myöntää: “Onhan tuossa spesiaalilataus”

Suomi kohtasi Riian lauantai-illassa Saksan ja ottelu päättyi Leijonien 2-1- voittoon. Saksan penkin takana seisoi tuttuja hahmoja suomalaisille, kun päävalmentajana toimi kolme kertaa MM-kisoissa Leijonien paidassa pelannut Toni Söderholm sekä valmentajana 107 MM-ottelua Leijonissa pelannut Ville Peltonen.

– Onhan tuossa tietysti vähän spesiaalilataus tuollaisessa pelissä. Se oli erikoisempaa 2019 kisoissa. Nyt tiesi suurin piirtein, mitä ne tunnelmat ovat, Söderholm totesi.

Söderholm ja Peltonen tuntevat suomalaisen jääkiekkoilun todella hyvin, koska ovathan he suomalaista kiekkoilua seuranneet koko ikänsä ja saaneet kiekko-oppinsa Suomesta.

– Tietenkin, kun suomalaista jääkiekkoilua on seurannut aika pitkään, silloin tietää vähän mihin valmistautua pelisuunnitelmallisesti. Tietenkin erikoinen tilanne, mutta kyllä tästä pystyin nauttimaan, Söderholm vakuutti.

Saksan maajoukkueen suomalaisvalmentaja ei myöntänyt, että suomalaisena ja Leijonissa pelanneena, hänelle olisi kovinkaan paljoa pelitavallista hyötyä siitä, että on pelaajataustaa Suomen paidassa.

– Kyllä siinä aina on olemassa se, että he muuttavat jotain nähtyään meidän pelejämme. Ei siihen liikaa voi tuudittautua, että aina jauhetaan tasan tarkkaan samaa juttua. Pitää olla kaikenlaisiin aloituksiin ja muihinkin avauksiin pitää olla vähän erilailla valmistautunut, tai sillä tavalla valppaana.

– Pelin kuvaan on helpompi valmistautua kuin muita vastaan, Söderholm myönsi.

Suomi varmisti voitolla puolivälieräpaikan, kun taas Saksa joutuu vielä taistelemaan kynsin hampain paikasta puolivälieriin. Joukkueen vastustajatkaan eivät ole sieltä helpoimmasta päästä, sillä vastassa ovat vielä USA ja Latvia.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi