SJK pakotti KuPSin pistejakoon – HJK ei vielä päässyt juhlimaan kuohujuomien kanssa

Sunnuntaina Kuopion Väre Areenalla oli piipussa todella kovat panokset, kun KuPS kohtasi Veikkausliigan ottelussa SJK:n. Ottelu päättyi lopulta pistejakoon 1-1 (0-1). Näin kuopiolaisten mestaruushaaveet ovat enää äärimmäisen pienet.

Vajaat 20 minuuttia oli kellossa, kun Murilo ja Diego Rojas heitti todella ison ämpärillisen kylmää vettä kuopiolaisten niskaan. Tuolla hetkellä nimittäin Murilo keskitti vasemmalta, ja 163 senttinen Diego Rojas nousi vitosen viivalla komealla pompulla korkeimmalle puskien pallon verkkoon. KuPS:n peli oli koko avauspuoliajan ihmeen hermostunutta.

Toista neljävitosta oli pelattu viitisen minuuttia, kun Arttu Heinonen pääsi laukomaan vapaasti vitosen kulmalta, mutta pallo meni lopulta reilusti ohi SJK:n maalista. Puoliaikaa oli noin 65 minuuttia, kun Jaakko Oksanen päätti kokeilla vasurillaan reilusta paristakympistä, mutta tuloksena oli vain se, että pallo kimposi ristikosta stadionin ulkopuolelle. Lisäksi Markus Uusitalo seinäjokisten maalilla venyi muutamaan hienoon torjuntaan tuon Oksasen laukauksen jälkeen. Noin kymppi ennen loppua Taneli Hämäläinen kokeili paristakympistä, mutta samalla tuloksella kuin Oksanenkin. Tuosta ei mennyt kuitenkaan kuin hetki, kun Jasse Tuominen ajoi boksiin laukoen tasoitusmaalin. Tulos tiesi sitä, että KuPS säilytti vielä matemaattiset mahdollisuudet mestaruuteen, mutta kyllä HJK on ison askeleen edellä ja kohta Töölössä voidaan jo laittaa kuplivat kylmään.

Maalit:

19. 0-1 Diego Rojas (Murilo)
79. 1-1 Jasse Tuominen (Gabriel Bispo)

Kokoonpanot:

KuPS: Kreidl | Antwi, Shinchenje, Cisse, Hämäläinen | Oksanen, Popovitch, Heinonen (63. Tuominen) | Eliton Junior, Gabriel Bispo, Vidjeskog (79. Yengi Tete)

SJK: Uusitalo | Yegbe, Hradecky, Cisse | Murilo, Laine (84. Hannola), Gasc, Rojas (60. Kaukua), Kemppainen (66. Ofori) | Streng (85. Obioha), Moreno Ciorciari

Teksti: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi